Slatke muke pripremanja za vjenčanje mogu biti doista stresne, ali i skupe. Kako bi vam olakšali posao i sačuvali živce donosimo 9 važnih stavki vjenčanja na kojima se može uštedjeti, a da pritom ostane vaše vjenčanje iz snova

Prije nego krenete u organizaciju važno je posložiti prioritete. Preporuka je svakako da pokušate ne reagirati na različite komentare jer nemoguće je zadovoljiti svačije potrebe i želje.

1. Vrijeme je novac
Svoje bi vjenčanje trebalo početi planirati godinu dana unaprijed. Sve stavke stavite na papir počevši od broja gostiju te razmotrite gdje bi mogli uštedjeti.

2. Koordinator vjenčanja
Iako zvuči kao luksuz ova osoba ne samo da vam može olakšati posao već će te na sam dan vjenčanja biti itekako sretni što ga imate.

Koordinator vjenčanja je osoba koja kompletnu organizaciju svadbe, što uključuje dekoracije, goste, hranu, piće, muziku i još brojne druge važne stavke, preuzima na sebe te se brine da sve prođe kako je i planirano. To će vas koštati 3 500 kuna, ali vaš će zadatak tada biti jedino izreći sudbonosno da i uživati u proslavi.

3. Vjenčanica
Iako je vjenčanica možda i najvažnija stavka vjenčanja, ne treba pretjerivati. Preporuka je svakako najam vjenčanice jer osim što ćete uštedjeti novce, haljina vam neće zauzimati mjesto u ormaru i skupljati prašinu. Cijena najma haljine kreće se oko 3000 kuna.

4. Muzika
Razvikani svadbeni bandovi košta će vas minimalno tisuću eura, pa vam predlažemo moderniju, jeftiniju i ništa manje kvalitetnu opciju, a to je DJ.

Dobar DJ puštati će tijekom cijele večeri sve vaše omiljene pjesme, a ovisno o potrebi glazba se može prilagoditi gostima i situaciji. Isto tako volite li nekog izvođača poput Olivera Dragojevića ili Nine Badrić, sigurni smo da će pjesma bolje zvučati u originalu.

5. Prstenje
Na vericama, burmama ili vjenčanom prstenju ne bi trebali škrtariti jer to je nešto što planirate nositi čitav život. Pratite li trendove, onda morate znati kako je trenutno u modi crveno zlato te kombinacija crvenog, bijelog i žutog. Prosječna cijena za prstenje iznosi oko 3000 kuna, ali obiđete li sajam vjenčanja ili neko drugo tematsko događanje, možda dogovorite i neki popust.

6. Slastice
Svi vole ukusne slastice koje mogu biti vrlo skupe, zato upregnite prijatelje i rodbinu da vam pomognu oko kolača i pola ste posla riješili, a nema ništa ukusnije od domaćih kolača.

A dok vaši bližnji rješavaju taj dio, vi pripremite novce za tortu. Trenutno je u modi na svadbi imati tortu sastavljenu od više malih torti različitih okusa. Cijene su različite pa se dobro raspitajte i obiđite više mjesta.

7. Vjenčani dodaci
Pozivnice, zahvalnice, konfeti i ostali svadbeni dodaci lijepa su gesta, ali isto tako vrlo će brzo završiti u smeću. Reducirajte papirologiju na minimum i što više stvari pokušajte napraviti sami. Ovo je idealno područje za rezanje troškova.

>> Napravite same romantične ukrase za vjenčanje!

>> Dugo i nježno ili kratko i seksi za najvažniji dan

8. Svadbene fotografije
Fotografije su vrlo lijepa i trajna uspomena koju ćete podijeliti i sa svojom djecom i unucima, zato pokušajte pronaći zlatnu sredinu. Cijene se kreću od 1500 do 10 tisuća kuna, ovisno o broju i kvaliteti fotografija, ali i o fotografu.

9. Bračno putovanje
Svi bi bračno putovanje najradije odradili na nekom egzotičnom mjestu, ali putovanje u neko intimno mjestašce na našem Jadranu ili kontinentalnom gradiću itekako može biti romantično i zanimljivo.

Važno je da se maknete od svakodnevice i uživate u dvoje jer ionako ćete većinu vremena provesti u bračnom krevetu.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju