'Totem', novi show cirkuske skupine Cirque du Soleil koja je prošle godine oduševila i zagrebačku publiku, izveden je u londonskom Royal Albert Hallu i oduševio. Tema nove predstave je evolucija

Najpoznatija svjetska cirkusko-akrobatska skupina Cirque du Soleil je oduševila brojne Londončane koju su prisustvovali njihovoj zadnjoj predstavi 'Totem', koja je izvedena u londonskom Royal Albert Hallu.

Tema 'Totema' je evolucija, a redatelj Robert Lepage je progovorio o tome zašto su u Cirque du Soleilu odlučili obraditi porijeklo i nastanak vrsta.

'Prestravilo me kada sam shvatio koliko ljudi u SAD-u, čak i u ovim modernim vremenima imaju veliki otpor prema nauci i njezinim otkrićima. Ljudsko tijelo nosi u sebi potencijal svih živućih vrsta, evolucija čini neizostavni dio nas samih i naših tijela. Ja ne pokušavam prenijeti političke poruke sa samim showom, to je još uvijek cirkus i zabava, no vrlo je važno pričati o evoluciji.', rekao je Lepage, koji je bio izuzetno uznemiren kada je doznao koliko fundamentalnih kršćana postoji u SAD-u koji zastupaju kreacionistička uvjerenja, kako izvještava britanski Metro.

No zbog karaktera izvođaća Cirque du Soleila najveći izazov za Lepagea je bila režija predstave 'Totem'. Naime, Lepage je bio opčinjen olimpijskim sposobnostima cirkuskih izvođača, no s druge strane je bio uznemiren njihovom tvrdoglavošću.

'Akrobati su poput njemačkih glumaca, oni očekuju da cijelo vrijeme urličete na njih, a ako to ne činite oni misle da nešto nije u redu. Moj veliki izazov je bio osloboditi ih od tog robovskog mentaliteta, da im pokažem da su oni nešto više od brilijantnih gimnastičara, te da izvučem iz njih ljudskost koja se u njima skrivala. Taj proces je bio jedna evolucija za sebe', rekao ja Lepage.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju