Više od pola milijuna učenika vratilo se u školske klupe. Danas im je prvi dan nastave. Po prvi put je svoje nove učitelje, ali i školske kolege, upoznalo i 40 tisuća prvašića. Osim roditelja, učenicima su u posjet stigli i predsjednik Josipović, te zagrebački gradonačelnik Bandić

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović posjetio je danas na prvi dan školske godine zagrebačku Osnovnu školu Izidora Kršnjavog, te je pozdravivši prvašiće, njihove roditelje i nastavnike, istaknuo važnost znanja, ali i moralnih vrijednosti koje se stječu u osnovnoj i srednjoj školi.

'Ulazimo u novo vrijeme u kojemu će znanje biti sve važnije, stoga treba iskoristiti sve ono što škola nudi', poručio je predsjednik prvašićima, roditeljima i nastavnicima. Pritom je istaknuo i važnost odgojne komponente, moralnih i društvenih vrijednosti, koje se stječu u školi, i s kojima ćemo se, kako je rekao, svi moći ponositi.

Zaželjevši im puno uspjeha, hrvatski predsjednik je prvašićima poručio da budu hrabri i da iskoriste početak školovanja kao veliku priliku za životni uspjeh.

Uz tešku školsku torbu, naporni raspored i opsežno gradivo škola znači i nove prijatelje, igru i zabavu. Školarcima, iako mnogi od njih to još ne znaju počinje najljepše razdoblje u životu!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju