Često su dječaci i mladići izloženi primjerima seksističkog ponašanja. Stvari su tim gore što ih nerijetko učimo kako je upravo nasilje i dominacija nad ženama ono što bi muškost trebala biti. Kako bi im svojim primjerom pokazali kako se treba ponašati, utjecajni političari i poznate osobe Okupili su se kako bi zajedno stali na kraj nasilju protiv žena

Predsjednik Ivo Josipović na Pantovčaku je povodom Međunarodnog dana žena organizirao okrugli stol po nazivom ‘Zaustavimo nasilje nad ženama’, koji su, uz takozvanu Mrežu muških lidera, podržali i ljudi iz javnog života.

>> U tri klika biraj život bez nasilnika

>> 13 osobina obiteljskog zlostavljača

Među okupkjenima bili su i Oliver Dragojević, Gibonni te Goran Navojec.

Dok je Zlatan Štipišić ukazao da se problem nasilja treba rješavati još u vrtičkoj i školskoj dobi potičući kod djece ono u čemu su dobri ili bolji od ostalih, popularni glumac je predložio i jednu neočekivanu ideju kao dokaz spolne ravnopravnosti.

'Svi muškarci tuku žene. U narodu šakama, a u višim slojevima zakonima' izjavio je glumac kojeg trenutno možemo gledati u kino-hitu 'Parada' dodajući kako ne može dočekati dan kada će žena biti papa.

'Znam da se tako dira u osinje gnijezdo, ali zašto ne? To je prvi kontakt svakog vjernika sa životom, tako da ne vidim razloga zašto to ne bi bilo tako. Ja ne bih pitao zašto, nego samo kad će to biti žena' dodao je Navojec.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju