Hrvati svoju sreću više vežu za subjektivne komponente nego za ekonomske prilike, pa su po tome sretniji nego što bi trebali biti pokazalo je istraživanje

Tako razmišljaju i Amerikanci, pokazuje usporedba hrvatskih i svjetskih indeksa osobnog i ekonomskog zadovoljstva, piše Banka.hr.

Ipak, hrvatski građani su pesimistični i očekivanja da će u budućnosti biti bolje, sve su rjeđa.

>> 22 sretna sastojka za bolji život

>> 9 znakova da ste sretniji nego što mislite

Provedeno istraživanje svjedoči da smo pesimističan narod, no, ekonomski pesimizam nije nam uništio zadovoljstvo životom. Zaključuje se po rezultatima da hrvatski građani svoj osjećaj zadovoljstva životom vrednuju više nego ekonomsku situaciju i kvalitetu života koju ona donosi. Na život ljudi utječe i cijeli niz subjektivnih komponenti koje građani razvijaju sami.

U najlošijem emotivnom stanju su građani sjeverne Hrvatske, a u najboljem stanovnici Dalmacije. Muškarci, pogotovo oni koji žive u većim gradovima, u boljem su emotivnom stanju od žena.

Što se tiče emotivnih pogoršanja, građani se sve više uz tugu, stres i zabrinutost žale na poteškoće sa spavanjem i kroničnim bolestima. I tu je stanje najgore u sjevernoj Hrvatskoj, a najbolje u Dalmaciji. Stoga istraživanje pokazuje da je to najbolje, odnosno, najlošija regija za život.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju