Hrvati su sretniji nego što bi trebali biti!

Podijelite na

Hrvati svoju sreću više vežu za subjektivne komponente nego za ekonomske prilike, pa su po tome sretniji nego što bi trebali biti pokazalo je istraživanje

Autor : Mi.Dr. Objavljeno: 2.2.2011 / 12:50

Tako razmišljaju i Amerikanci, pokazuje usporedba hrvatskih i svjetskih indeksa osobnog i ekonomskog zadovoljstva, piše Banka.hr.

Ipak, hrvatski građani su pesimistični i očekivanja da će u budućnosti biti bolje, sve su rjeđa.

>> 22 sretna sastojka za bolji život

>> 9 znakova da ste sretniji nego što mislite

Provedeno istraživanje svjedoči da smo pesimističan narod, no, ekonomski pesimizam nije nam uništio zadovoljstvo životom. Zaključuje se po rezultatima da hrvatski građani svoj osjećaj zadovoljstva životom vrednuju više nego ekonomsku situaciju i kvalitetu života koju ona donosi. Na život ljudi utječe i cijeli niz subjektivnih komponenti koje građani razvijaju sami.

U najlošijem emotivnom stanju su građani sjeverne Hrvatske, a u najboljem stanovnici Dalmacije. Muškarci, pogotovo oni koji žive u većim gradovima, u boljem su emotivnom stanju od žena.

Što se tiče emotivnih pogoršanja, građani se sve više uz tugu, stres i zabrinutost žale na poteškoće sa spavanjem i kroničnim bolestima. I tu je stanje najgore u sjevernoj Hrvatskoj, a najbolje u Dalmaciji. Stoga istraživanje pokazuje da je to najbolje, odnosno, najlošija regija za život.

Pročitajte još o ...

Zadovoljna.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Zadovoljna.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Zadovoljna.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se