Ne treba pretjerivati s brigom oko pasa, no niti zanemariti njihove potrebe. Na kupanje ih ne silite, sami će ući u more, no ne izlažite ih pretjerano suncu te ih zaštite od vjetra

Ljetovanje sa psima za mnoge je vlasnike pravi pothvat. Osim problema sa smještajem, muku muče i s putovanjem, a i s dodatnom opremom koju valja nabaviti. Kao i u svemu, ima onih vlasnika koji pretjeruju, no neke su stvari, napominje doktorica veterine Biljana Brzac iz ZOO Cityja, nužne.

>> Elfsi dizajnirali majice za udomitelje pasa

>> I psi mogu biti pesimistični

'Psa je vrlo važno osigurati tijekom vožnje pojasom da ne bi ometao vozača ili tijekom kočenja bio ozlijeđen. Poželjno je češće zaustaviti vozilo i odmarati se kako bi psi obavili nuždu. Na plaži ga je važno postupno navikavati na kupanje i obvezno isprati jer sol nagriza kožu ispod dlake', upozorava veterinarka te dodaje kako su i psi, baš kao i ljudi osjetljivi.

'Osjetljivi su na sunce pa ih držite u sjeni ili pod suncobranom te im osigurajte dovoljno vode. Budu li dulje hodali po toplom asfaltu, bilo bi dobro namazati im šapice zaštitnim gelom, istim kojim se mažu zimi zbog soli na cestama', naglasila je doktorica veterine Biljana Brzac.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju