Vijest o skorom otvaranju švedskog lanca povoljnog namještaja potvrdio je potpredsjednik Vlade za investicije Ivan Domagoj Milošević

IKEA će imati šest tisuća parkirnih mjesta, veliki trgovački centar na dva kata i više od 320 trgovina, restorana i kafića.

Uredi popularnog švedskog maloprodajnog lanca namještaja spremni su već pet godina i zemlja je kupljena odavno. Gradnja IKEA-e bi napokon mogla početi ove godine, a u šoping bi mogli krenuti već 2012.

'IKEA robna kuća će biti puna, s punim asortimanom, 9.5000 pojedinačnih proizvoda i mi se nadamo da će sva ona iskustva koja su imali vani, moći doživjeti u Zagrebu, u Hrvatskoj. Mi se nadamo da ćemo 2012. uistinu moći otvoriti prvu IKEU robnu kuću', kaže glasnogovornik IKEA-e Igor Štefanac.

Poznati švedski maloprodajni lanac namještaja prostirat će se na gotovo 400 tisuća četvornih metara, a vrata bi se za kupce mogla otvoriti već sljedeće godine.

I dok neki već govore da će to biti udar na drvnu industriju, jer je IKEA-ina planirana suradnja s Hrvatskom minorna oni to opovrgavaju tvrdeći da će tražiti suradnju s Hrvatima.

U svakom slučaju, otvaranje IKEE dobar je znak za narušenu investicijsku klimu, ali i otvaranje novih radnih mjesta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju