Prihod od humanitarne autoškole s poznatim osobama u ulozi instruktora održane u sklopu Auto Motor Showa u Zagrebu bit će donirana udruzi RODA za program sigurnosti djece u prometu

U ulozi instruktora sigurne vožnje okušale su se poznate osobe, a vratolomije koje su oduševile okupljene izvodio je Mario Petreković. Uz njega su se u uistinu sigurnoj vožnji okušali  mladi hokejaš zagrebačkog kluba Medveščak Andreja Vasiljevića,  novinarka Red Carpeta Fani Stipković, pjevačice Indira Vladić i Lana Klingor, bivša miss Aleksandra Grdić, stilist Neven Ciganović te bivše NBA zvijezde Gordan Giriček.

Prihod koji su poznate osobe prikupile svojim 'instruktorskim angažmanom' bit će doniran udruzi RODA – RODITELJI U AKCIJI za realizaciju programa vezanih uz sigurnost djece i roditelja u prometu.

Koliko su ovakve akcije potrebne i dobrodošle govore i strašni podaci o djeci stradaloj u prometu.

U Hrvatskoj svako treće dijete koje umre u dobi od 1 do 19 godina umire od posljedica ozljeda nastalih uslijed prometnih nesreća.

Mladi su pod posebnim rizikom od ozljeđivanja u cestovnom prometu iz više razloga:

• pri izgradnji prometnica ne posvećuje se dovoljna pozornost na posebne potrebe mladih;
• tjelesne i razvojne karakteristike povećavaju rizik kojem su izloženi (na primjer: mala visina kod djece doprinosi njihovoj težoj uočljivosti u prometu, a u slučaju prometne nesreće u kojoj sudjeluju kao pješaci zadobivaju teže ozljede u odnosu na odrasle osobe);
• rizična ponašanja i pritisak vršnjaka na upuštanje u rizična ponašanja (posebno kod adolescenta);
• drugi rizični čimbenici poput prebrze vožnje, nekorištenja zaštitne kacige i nevezanja pojasom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju