Imate li višak stvari u svome ormaru, možete ih podijeliti prijateljicama istog konfekcijskog broja, ali u mjesecu kada ja svaka kuna dobrodošla možete ih i prodati na Internet oglasima i forumima. Donosimo vam savjete kako to učiniti što uspješnije i sigurnije

Ako ste poput nas, sigurno se i u vašim domovima nađu stvari koje vam zapravo i ne trebaju, ali ste naletjeli na fantastičnu akciju u omiljenoj trgovini i kupili još jednu haljinu/kožnu jaknu/maskaru.

Fenomen tzv. 'hoardinga' (sigurno ste već nekome rekli da je 'hrčak' zbog količine stvari koje skuplja u svom ormaru i stanu) sve je češći. Dok je kod većine slabije izražen i ne skladište u tolikoj mjeri, zapadni svijet se sve više suočava s ovim problemom.

>> Šopingirate preko interneta? Pazite na dodatne troškove!

Nemojte slati pošiljku ili davati svoju robu ukoliko nemate čvrst dogovor oko dobivanja svog dijela

No, i taj se problem može jednostavno riješiti. Osim što sve suvišno možete podijeliti prijateljicama, ukoliko su stvari u dobrom stanju na njima je moguće i profitirati ponudom na raznim internetskim oglasnicima i forumima.

>> Koje sve bakterije i gljivice donosite iz šopinga?

Imate li mnoštvo parfema koje više nemate gdje niti držati, zašto ne dekantirati i prodati decilitar ili dva? Budite sigurne da po forumima možete naći jednako velike zaljubljenice u parfeme, pa baš nađete nešto što želite i napravite zamjenu.

Isto možete učiniti i s viškom odjeće ili obuće, no budite fer – nemojte prodavati niti davati u zamjenu stvari koje ni sami ne biste prihvatili. Odjeća ili obuća s rupama i poderotinama mogu vam samo 'priuštiti' loš glas u forumskoj zajednici i više nitko s vama neće htjeti raditi.

Vjerujte zajednici! Postoje stranice gdje možete dobiti informaciju iz prve ruke kako je bilo poslovati s nekime. Isto vrijedi i za iskusnije prodavače – i mi pitamo kada nismo sigurne!

Osigurajte se – nemojte se nalaziti s prodavačem u 'gluho' doba noći na dijelovima grada koji vam nisu poznati.

Ozbiljan kupac/prodavač će vam ponuditi slanje pošiljke poštom ukoliko se ne možete dogovoriti za sastanak uživo.

Nemojte nasjedati na obećanja – nemojte slati pošiljku ili davati svoju robu ukoliko nemate čvrst dogovor oko dobivanja svog dijela.

Ukoliko vam se niti jedno od ovog ne čini kao nešto što biste htjeli napraviti, možete učiniti dobro djelo – donirajte!

Odjeća, obuća, sve što vi više ne nosite možete odnijeti u Crveni križ i na taj način pomoći nekom drugom.

Stare ručnike, madrace, poplune - sve možete odnijeti u Veterinarsku stanicu i donirati jednoj od Udruga za zbrinjavane napuštenih životinja te malim bićima pomoći da prezime u nadolazećim zimskim temperaturama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju