Lijepi nokti ukrašeni lakom najzanimljiviji su ljetni modni dodatak no ponekad se mogu dogoditi i male nezgode. Doznajte kako ukloniti mrlju od laka za nokte s traperica te kako napraviti sredstvo za dezinfekciju svih površina u vašem domu

Dogodi li vam se da lak završi na vašim hlačama ili trapericama, a ne na vašim noktima ne brinite jer za ovaj problem postoji jednostavno rješenje.

Na vatu nanesite malo običnog, ali nikako uljnog acetona te dobro natopite i istrljajte mrlju. Nakon toga ostatke mrlje isperite razrjeđivačem te čistom vodom. Mrlja od laka nestat će u trenu.

Napravite sami tekućinu za dezinficiranje svih površina u vašem kućanstvu. Pomiješajte žlicu izbjeljivača i četiri litre vruće vode. Otopinu prelijte u bočicu s raspršivačem.

Mješavinu pošpricajte po krpi ili papirnatom ubrusu i prebrišite bilo koju površinu. Otopinu ne upotrebljavajte na mjestima gdje ste već koristili neko drugo sredstvo za čišćenje posebno ono na bazi amonijaka.

>> Do tip-top kupaonice u samo 20 minuta

>> Kako očistiti vjetrobransko staklo od insekata?

Ako vam je za pripremu jela potrebna samo polovica glavice luka ne bacajte drugu polovicu već je spremite u zamrzivač no prije toga odrezanu plohu namažite maslacem i umotajte je u foliju. Glavica luka ostat će svježa.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju