Književnica Sanja Pilić početkom srpnja primila je odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Antuna Radića koje je dodjelio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović

 

Sanja Pilić odlikovanje je dobila zbog dugogodišnjeg rada na promicanju književnosti za djecu i mlade te osobitih zasluga u kulturi i prosvjeti. Do danas je objavila 25 knjiga za djecu, četiri zbirke priča za odrasle i tri zbirke pjesama.

Dobitnica je nagrade Grigor Vitez za knjige 'O mamama sve najbolje' (1990.) i 'Sasvim sam popubertetio' (2002.), nagrade Ivana Brlić-Mažuranić za knjige 'Mrvice iz dnevnog boravka' (1995.) i 'Zafrkancije, zezancije, smijancije i ludancije' (2001.) te nagrade 'Mato Lovrak' za knjigu 'Što mi se to događa?' (2007.).

Roman 'Jesam li se zaljubila?' izabran je na Časnu listu IBBY- ja za 2008. godinu. 2010. god. dobila je nagradu 'Kiklop' za roman za mlade 'Hoću biti posebnaaaaa!'. Ujedno je dobitnica druge nagrade Večernjeg lista za kratku priču 'Ah, ludnica' 1981. godine i treće nagrade Večernjeg lista za priču 'Muškarci mog života' 2005. godine. Dobitnica je i druge nagrade za radioigru 'O kome se to radi' Radio Študenta i revije Literatura 1990. (Slovenija).
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju