Jubilarni 20. Internacionalni ljetni festival kulture u Kastvu – 'KASTAFSKO KULTURNO LETO 2011.' započinje u petak 1.srpnja koncertom pjevačice i glumice Renate Sabljak, a trajat će sve do kraja kolovoza

Koncert će pratiti revijalni orkestar pod ravnanjem maestra Dinka Appelta, te otvorenjem likovne izložbe, ambijentalne instalacije 'Kastavsko svjetlo/ Prozori' akademika Dražena Trogrlića.

U Kastvu, gradiću kulture i prosvjete, već 20. godinu za redom tijekom ljeta odvija se bogat kulturni program sa širokim rasponom događanja dramskog, likovnog i glazbenog karaktera. Od početka srpnja do kraja kolovoza 2011. brojne predstave, koncerti domaćih i inozemnih glazbenika te raznovrsne izložbe doprinjeti će romatičnom ugođaju ovog malog gradića na brdašcu iznad Rijeke.

Kastafsko kulturno leto obilježit će nastupi renomiranih umjetnika, poput ansambla Lado, Zijaha Sokolovića, sastava ArsTango, portugalskih harmonikaša 'Danças Ocultas', meksičkih mariachia 'Mariachi Estrella', sve do nastupa Đorđe Balaševića, zaključno s dva jedinstvena glazbena izdanja- sedmog Festivala čakavske šansone Čansonfest i četvrtog Blues Festivala.

Programi se izvode na kastavskim gradskim trgovima, Lokvina i Crekvina, gdje će, između ostalog, 17. srpnja svoj glazbeno-scenski spektakl izvesti i posebni gosti festivala, vokalno-instrumentalni sastav ArsTango iz Slovenije, kada će poznati violinist Stefan Milenković premijerno izvoditi temperamentnu argentinsku glazbu u 'Priči o tangu'.

U sklopu glazbenog programa 2. kolovoza posjetitelji će imati prilike uživati u nastupu Đorđa Balaševića pod imenom 'Kalendar mog djetinjstva'. Riječ je o Ðoletovom zanimljivom, toplom i slikovitom pripovijedanju o svom odrastanju i djetinjstvu, ali isto tako i istančanom glazbenom repertoaru ovog vrsnog kantautora u pratnji pijanista, profesora Aleksandra Dujina.

O ekskluzivi ovog sadržaja dovoljno govori da je on za sada održan vrlo rijetko i ovo će biti prvi puta da se on izvodi u 2011. godini.

Od glazbenih atrakcija ovogodišnjeg jubilarnog KKL-a izdvaja se i nastup meksičkih mariachija 'Mariachi Estrella', program 'Kozmopolitskog ritma s Karavanke' u izvedbi austrijskih 'Global Krynera' koji kombiniraju 'gorenjski' zvuk sa svjetskim hitovima, te Kastav Blues Festival, od 04. do 08. kolovoza.

U dramskom dijelu programa KKL-a posebno se ističe 'SHAKEspeare na EXit', Teatra Exit u gostima, te 29.srpnja tisućita izvedba predstave 'CABAres, CABArei' glumca Zijaha Sokolovića.

Cjelokupno događanje završava 7. Festivalom čakavske šansone 'Čansonfest', čiji je cilj očuvanje i unapređenje čakavštine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju