Izložba 'Vile i vilenjaci – Artusi' proizašla je iz zajedničkog projekta Ive Lulić i Udruge Artus iz Zagreba u suradnji sa štićenicima Doma za djecu 'Vladimir Nazor' iz Karlovca. Naime, upravo su djeca bez adekvatne roditeljske skrbi iz doma ustvari vile i vilenjaci Artusi, odnosno, glavni akteri istoimene serije fotografija.

Udruga Artus radi na poticanju kreativnosti i inovativnosti djece i mladih kroz obrazovne i kulturno-umjetničke sadržaje, a njihova je posebna pažnja usmjerena upravo na poboljšanje uvjeta života djece bez adekvatne roditeljske zaštite.

'U projektu 'Vile i vilenjaci Artusi' - kreativno djetinjstvo i odrastanje, naš je glavni moto biti prijatelj vilama i vilenjacima Artusima, družiti se s njima te im pomagati u odrastanju i kročenju kroz život,' pojašnjava Iva Lulić.

A tko su vile i vilenjaci?
Vile su stvorenja koja preuzimaju svoj oblik prema karakteru ili području u kojem borave. Vilinska krila načinjena su od svjetlosti, energije i osjećaja. Za razliku od ljudi posjeduju magične moći.

Vilenjaci su pak sitna stvorenja koja vole plesati, mrze nositi odjeću, a za učinjenu uslugu rado će primiti dar u obliku hrane.

U njihovu neodoljivost na izložbi su se uvjerili mnogi poznati među kojima su Vanna i Lea Deklava u izlošcima vidjeli idealne slike i za vlastiti omot albuma.

A Iva je uz autorstvo izložbe preuzela i redateljsku palicu za video spot nove pjesme 'Ja se dobro osjećam' benda 'A zar je to važno"' u kojem su također glavne uloge dobili štićenici Doma 'Vladimir Nazor' u Karlovcu.

Više u In Magazinu.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju