Jedan britanski lanac supermarketa u svojoj je ponudi imao grudnjake koji svojom veličinom odgovaraju samo djevojčicama u dobi između 9 i 11 godina. Nakon početne izloženosti na dječjem odjelu prebačeni su na ženski, ali upornošću jedne mame u potpunosti su uklonjeni iz ponude

Britanski lanac supermarketa na dječjem je odjelu ponudio grudnjake u pastelnim bojama veličine 28 AA koja odgovara djevojčicama u odbi između 9 i 11 godina.

Dok je većina kupaca na neprimjerenu ponudu reagirala tek usputnim onedobravanjem, majka Nikola Evans reagirala je pismom upravi supermarketa izražavajući svoj šok seksualiziranjem djece.

'Reagirala sam kada sam na dječjem odjelu vidjela podstavljene grudnjake veličine 28 AA u pakiranju po dva komada za cijenu od 6 funti.

Očito je da oni ne odgovaraju niti jednoj odrasloj ženi, bez obzira koliko mršava bila. Kao majka jako sam zabrinuta zbog potencijalnih posljedica koje mogu nastati nošenjem grudnjaka te poticanja na seksualno iskorištavanje djece' objasnila je majka Evans.

Iz uprave su se oglasili priopćenjem kako su prije 6 mjeseci grudnjaci prebačeni na ženski odjel, te da se ta veličina više niti ne nalazi u ponudi supermarketa.

>> Uznemirujući trend 'djevojčica žena' u porastu

>> Zaštitite djecu od seksualnog uznemiravanja na internetu

Prije četiri godine, zbog reagiranja javnosti zbog nepoštivanja djetinjstva druga robna kuća iz prodaje je povukla igračku s opremom za plesanje na šipki.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju