U Šibeniku je započeo 52. Međunarodni dječji festival. Predstave, radionice i razna događanja ispunit će Krešimirov grad, a pozornicu su prvi zauzeli Mačak Džingiskan i Miki Trasi u istoimenom mjuziklu spisateljice Vesne Parun u režiji redatelja Ivana Lea Lema koji je otvorio festival

Nakon mjuzikla izvedenog na Ljetnoj pozornici fešta se nastavila na gradskoj rivi gdje je uz spektakularni vatromet publiku zabavila i grupa Magazin.

Festival koji će potrajati do subote 7. srpnja najmlađe će zabavljati predstavama, radionicama, filmskim programom i događanjima na ulicama i trgovima Šibenika.

Detaljni program pogledajte OVDJE!

Nesumnjivu posebnost hrvatske kulture i svojevrsni zaštitni znak Šibenika već više od pedeset godina predstavlja Međunarodni dječji festival, u svijetu jedinstvena i afirmirana hrvatska kulturna manifestacija. Festival je prvi put održan 1958. godine, kao realizacija inicijative i angažmana nekolicine zaljubljenika u umjetnost za djecu, ali se ubrzo prometnuo u veliki i složeni festivalski mehanizam od međunarodnog značaja.

Utemeljena na tri nerazdružive komponente: djetetu, festivalskim zbivanjima i gradu, ta je multimedijalna kulturna manifestacija svojevrsna smotra onog najboljeg u stvaralaštvu za djecu i dječjeg stvaralaštva.

Više potražite na službenoj stranici festivala!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju