Udruga Prijatelji životinja i ove godine želi osvijestiti javnost o problemu napuštanja životinja te apeliraju na posvajanje napuštenih životinja umjesto njihove kupnje

'Bolje je ne uzimati životinju u svoj dom, ako niste spremni preuzeti doživotnu brigu o njoj', rekao je Mario Valentić koji je ove godine sa svojom suprugom Mirnom Maras zaštitno lice kampanje 'Obitelj na more, a pas na ulicu?'

Udruga Prijatelji životinja, u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo grada Zagreba, i ove godine nastavlja kampanju želeći osvijestiti javnosti o problemu napuštanja životinja te apeliraju na posvajanje napuštenih životinja umjesto njihove kupnje.

Nažalost, svakog ljeta uoči odlaska na godišnje odmore povećava se broj napuštenih životinja koje lutaju ulicama. Građani koji izbacuju dotadašnjeg člana obitelji na ulicu kako bi mogli nesmetano ljetovati i uživati u odmoru, pokazuju ovim nehumanim činom koliko su neodgovorni, ali pokazuju i nedostatak empatije i suosjećanja prema životinjama koje su u njih imale povjerenja te svoju odgovornost prebacuju na suosjećajne građane i pretrpana skloništa za napuštene životinje.

>> I psi mogu dobiti sunčanicu! Zaštite ih

>> Novi modni dodatak: Pudle u svim bojama

Nakon Marka Tolje, Franke Batelić, Gale Svilan, Anđele Ramljak, Tatjane Jurić, Nikoline Pišek i Maje Vučić, ove godine kampanji 'Obitelj na more, a pas na ulicu?' pridružio se bračni par Valentić, koji zajedno sa štićenicima skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu, psom Bodom i mačkom Žabicom, pozivaju građane da ne napuštaju životinje.

Više informacija o kampanji i problemu napuštanja životinja te popis hotela za pse, popis hotela koji primaju pse i oglasnik za privremeno čuvanje mogu se naći na www.prijatelji-zivotinja.hr. (Agencija VLM)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju