Brodvejski spektakl Footloose koji je u proteklih godinu dana igranja prema pisanju medija 'raspametio Zagreb', 'rasturio Opatiju', 'podigao Arenu u Puli na noge' i 'ostavio Osijek bez daha', ponovno će raspametiti zagrebačku publiku i to 31. svibnja u novoobnovljenom kinu Studentskog centra

Riječ je o posljednjoj izvedbi u sezoni za koju ekipa mjuzikla najavljuje pravi spektakl, a glazbu, ples i pozitivnu energiju obećavaju i nakon mjuzikla na velikom after party-u gdje se svi mogu družiti s glumcima.

>> Aerobik konvencija u Osijeku: Ludi provod na otvorenom

>> Boja koralja: Vladarica proljetnog trenda

Priča o mladiću Renu McCormacku koji s majkom iz velikog grada Chicaga odlazi u uspavani gradić Beaumont kojim vlada velečasni Shaw Moore i u kojem je zabranjen ples, davne 1984. godine postala je veliki filmski hit koji je proslavio glumce Kevina Bacona, Lori Singer i Sarah Jessicu Parker te iznjedrio glazbene hitove poput Holding Out for a Hero i Footloose.

Na hrvatske pozornice ovu svjetski poznatu priču donio je kreativni tim predvođen talentiranim mladim redateljem Igorom Barberićem, glazbenim redateljem Michaelom Laangsom i producentima Brankom Gladom i Tadijom Kolovratom koji su ovim mjuziklom započeli ambiciozni plan pozicioniranja Zagreba kao Broadway-a regije.

Već u prvih nekoliko izvedbi hrvatski Footloose osvojio je publiku prštećom pozitivnom energijom te nevjerojatnom glazbom i plesom mahom mladih izvođača. Mladoj glumačkoj ekipi na pozornici se pridružuju i pjevač Bojan Jambrošić te voditelj, sportaš i glumac Mario Valentić, dok glavne uloge Rena McCormaka i Ariel Moore utjelovljuju odlični Nikola Milat i Mateja Majerle, uz neizostavne ovacije publike.

Osim što je oživio kazališnu ponudu Zagreba i Hrvatske svjetskim hitom, Footloose je po mnogočemu prvi u Hrvatskoj, ali i regiji. Riječ je o prvoj, velikoj, potpuno privatnoj produkciji jednog mjuzikla. Prvi je i uveo trend javnih i otvorenih audicija namijenjenim nedovoljno afirmiranim talentima, mladim pjevačima, plesačima i glumcima, prvi je mjuzikl nastao u samo mjesec dana, ali je i prvi kazališni komad koji za cilj ima, tvrde producenti, oživiti i turističku ponudu Zagreba i Hrvatske.

Ulaznice za mjuzikl Footloose možete kupiti na na blagajni kina Studentskog centra.

Footloose stvara zvijezde
Dok je davne 1984. Istoimeni filmski hit lansirao karijere tada gotovo nepoznatih glumaca Kevina Bacona i Sarah Jessice Parker, danas pak lansira karijere mladih hrvatskih talenata. Tako je nakon angažmana u Footloosu mlada Opatijka Mateja Majerle dobila angažman u novoj predstavi teatra Exit, a dvjema članicama ansambla lakonogog mjuzikla Dijani Didi Šokčić i Matei Hrustić naporan rad i iskustvo koje su brusile upravo u Footloosu se također isplatio. Djevojke karijeru i školovanje nastavljaju na vodećim svjetskim akademijama, akademiji New York City Dance School u Stuttgartu i respektabilnoj londonskoj Urdang akademiji, čiji studenti igraju u najpoznatijim svjetskim mjuziklima.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju