Umjesto kupovnih osvježivača za prostor s umjetnim mirisima, možete ih napraviti same izabirući miris prema vašoj želji. Uz eterično ulje i dvije čaše vode, potrebna vam je želatina, boja za hranu i malo soli. A staklenku možete ukrasiti s vrpcama i rafijom i tako napraviti poklon o kojom će svi pričati

Sastojci:
2 čaše vode
1 paket želatine u listićima
15 do 20 kapljica eteričnog ulja po izboru
1 do 2 žličice soli
boja za hranu

Upute:

1. U posudi ili lončiću zagrijte i izmiješajte čašu vode, eterično ulje i boju za hranu. Čim uzavrijje sklonite je s vatre.

>> Napravite sami mirisnu svijeću od prave naranče

2. Rastopite želatinu i sol u vodi te nakon toga dodajte drugu čašu (hladne) vode. Dobro promiješajte, ali polako da se ne stvori pjena.

>> 3 neočekivane upotrebe vješalice

Staklenke trebaju biti potpuno čiste prije nego li u njih ulijte osvježavajući miris za prostor

3. Izlijte smjesu u staklenke i ostavite na nekoliko dana kako bi se želatina u potpunosti učvrstila (proces možete ubrzati stavite li je u hladnjak). Kada se ohladi staklenku možete zatvoriti poklopcem te otvoriti po želji ili držati otvorenu kako bi se miris uvijek mogao širiti prostorijom.

4. Kako sol ima ulogu sprečavanja plijesni, nikako je nemojte zaboraviti.

Napomena:

Staklenke trebaju biti potpuno čiste prije nego li u njih ulijte mirisni žele.

Moguće je napraviti i osvježivač u nekoliko slojeva boje, ali prije nego li staviti novi sloj morate paziti da se prijašnji dobro ohladio i učvrstio.

Po želji ih možete ih ukrasiti vrpcama ili rafijom, te tako napraviti i originalan poklon.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju