Zima je još uvijek u punom jeku pa su šal rukavice i kape obavezni odjevni predmet. Želite li vašu omiljenu vunenu kapu sačuvati mekom te ju zaštititi od snijega i leda isprobajte ove jednostavne trikove

Često se dogodi da ukrasne mirisne svijeće ili one s adventskih vijenaca procure po stolu i naprave mali nered, no i za to postoji rješenje.

Vosak sa staklenih površina možete ukloniti uz pomoć kockica leda. Nekoliko kocki leda stavite u plastičnu vrećicu i naslonite na mrlju kako bi se vosak dobro ohladio i stvrdnuo.

Tvrdi vosak uklonite plastičnim nožićem ili špahtlom, ali pazite da ne oštetite staklo. Ostatak koji je ostao otopite sušilom za kosu, ponovno ostružite nožićem te operite toplom vodom i deterdžentom za suđe.

Želite li napraviti ukusno jeli s gljivama, budite brzi i domišljati pa narežite gljive uz pomoć rezača za jaja. Stavite gljivu u rezač, pritisnite i u trenu ćete dobiti ploške spremne za ukusni ručak.

>> VIDEO: Kako očistiti tipkovnicu?

>> Jednostavnim trikom do blistavih čaša

Vaša omiljena vunena kapa, vesta ili šal može i nakon sezone izgledati kao nova. Kako bi joj vratili mekoću poslužite se ovim jednostavnim trikom.

Vunene predmete operite deterdžentom za osjetljive tkanine, isperite ih u čistoj vodi te ih ponovno namočite u lavor s vodom u koju ste dodali decilitar alkoholnog octa.

Ostavite da tako odstoje nekoliko minuta te ih ponovno isperite u čistoj vodi u koju ste dodali malo glicerina. Vunene predmete iscijedite i ostavite da suše, ali dalje od radijatora ili peći.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju