Najpoznatija umjetnička kolonija na svijetu, Cirque du Soleil, napokon su svoje akrobacije i predstavu koja ostavlja bez daha izveli pred zagrebačkom publikom

U zagrebačkoj Areni francuska trupa nastupila je s predstavom 'Saltimbanco', izvedenim iz talijanskog 'skakanja na klupi', a riječ je o devet točaka vrhunskih akrobacija.

Do danas, zajedno sa zagrebačkom publikom, predstavu je pogledalo jedanaest milijuna ljudi, oduševljenih akrobacijama od kojih zastaje dah i koje su nevjerojatno fizički zahtjevne.

Svjetska premijera 'Saltimbanca' održana je u Montrealu 1992. sa 36 vrhunskih akrobata. U 14 godina rada ispod cirkuskog šatora, predstava je obišla 75 zemalja na pet kontinenata. Od 2007. predstava je konfigurirana za novo mjesto održavanja - za velike arene i danas ima preko 50 izvođača iz 20 različitih zemalja, koji će vas ukoliko imate priliku vidjeti 'Saltimbanco' naprosto očarati.

Cirque du Soleil će u Zagrebu u četiri dana održati pet predstava, pa ukoliko volite akrobacije i zanima vas što sve ljudsko tijelo može svakako navratite u Arenu!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju