Planirate li nabaviti kućnog ljubimca koji se voli maziti, ne traži puno i obožava djecu onda je ova prekrasna, čupava maca kao stvorena za vas. Upoznajte jednu od najrijeđih pasmina u Europi - norvešku šumsku mačku

Ljepotani guste, sive dlake takozvana norveška šumska mačka poznata je skandinavska pasmina te jedna od vrlo rijetkih u Europi koju nordijska mitologija još naziva i vilinskom mačkom.

>> Pomeranski špic: Pasmina koja je raznježila cijeli svijet

U hrvatskoj ih ima svega nekoliko, a njihova rijetkost ne čudi jer tijekom drugog svjetskog rata zbog križanja su gotovo izumrle.

>> I psi mogu biti pesimistični

Ove su mace izrazito inteligentne, a krasi ih zaigrana narav te nevjerojatna želja za ljudskim dodirom

Sedamdesetih godina ova dugodlaka mačka ponovno se vratila, a u Hrvatska se zahvaljujući uzgajivaču Željku Kranjčeviću može pohvaliti jednim od najljepših mačaka svjetskog glasa.

Ove su mace izrazito inteligentne, a krasi ih zaigrana i druželjubiva narav te nevjerojatna želja za ljudskim dodirom. Ono što je još zanimljivije, najbolji prijatelji su im upravo djeca prema kojima su vrlo strpljivi i obožavaju se maziti.

Iako njihova dlaka izgleda zahtjevnom četkanje je potrebno tek jednom tjedno, vole jesti i ne vole biti sami.

Poželite li i vi postati vlasnik jednog čistokrvnog mačića za njega će te morati izdvojiti gotovo polovicu mjesečne hrvatske plaće.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju