S dolaskom toplijeg vremena slobodno vrijeme radije provodimo na balkonu ili u vrtu. Ta mjesta postaju naš novi dnevni boravak koji rado ukrašavamo cvijećem i prikladnim namještajem, a prilikom uređenja potreban nam je i pribor koji također može biti dio interijera

Pojedini vlasnici stanova ili kuća na lijepim pozicijama te s pogledom na zelenilo doista mogu uživati u prirodi koja ih okružuje, svježem zraku i mogućnostima vlastitog kreiranja ambijenta terase ili balkona.

Kod uređenja nije bitna veličina prostora već mašta i kreativnost te pretvaranje kutka u ono što vama i vašoj obitelji najviše odgovara.

Kako uređenje balkona ili vrta ne bi bio veliki napad na vaš kućni budžet provjerite što već imate i pokušajte, uz sitne prepravke to i najbolje iskoristiti. Ponekad su kantica boje, nekoliko biljaka i ukrasa sasvim dovoljni da ukrasite svoj mali kutak.

Prilikom odabira biljaka vodite računa da one budu iz podneblja u kojem živite, a također pripazite i na dimenzije lončanica.

Izbor vrtne garniture ovisi o potrebama, ukusu, raspoloživim dimenzijama, namjeni, klimi, aktivnostima i o tome je li prostor natkriven ili otkriven. Udobnost je najvažnija jer je riječ o prostoru za odmor i uživanje. No, bitna je i kvaliteta materijala koji mora trpjeti promjenjive vremenske uvjete.

Uz garnituru za sjedenje ili ležaljku razmislite i o rasvjeti koja će odigrati važnu ulogu u večernjim satima. To mogu biti ukrasni lampioni u koje ćete staviti svijeće i koji će stvoriti romantičan ugođaj u kojem ćete se lako opustiti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju