Osim što su praktične kao zaštitnice od ispucale kože rukavice su i modni dodatak bez kojeg je zimu nemoguće zamisliti. Pa iako trendovi ove sezone nalažu kožnate sa zakovicama ništa vas ne spriječava da sami napravite svoje unikatne rukavice za koje vam je potreban tek par čarapa

Za izradu unikatnih rukavica nisu vam potrebne igle ni vuna, a ni znanje vrsne heklarice. Dovoljno je da nabavite tek jedan par čarapa, komadić tkanine u omiljenoj boji, škare, iglicu i konac.

>>25 načina vezanja šala: Najgledaniji modni video na YouTubeu

Korak 1
Navucite čarapu na ruku i provjerite da li dužina od pete do prstiju odgovara dužini vašeg dlana. Potom ruku izvucite i prislonite ju na čarapu, te pomoću obične krede označite dijelove koje ćete izrezati, pazeći pritom da ostavite dovoljnu dužinu materijala za podrubljivanje. Izrežite označene komadiće čarape.

>>U nekoliko poteza od muške košulje do efektnih haljina!


Korak 2
Čarapu okrenite naopačke, odrezani duži dio podvrnite centimetar od ruba i zašijte koncem duž cijele površine.  Središnji dio spojite i zašijte, dok najmanji dio predviđen za palac također podvrnite i zašijte duž cijelog ruba.

Korak 3
Unikatne rukavice možete ukrasiti detaljem po želji. Od tkanine u omiljenoj boji izrežite željeni oblik srca, pahuljice ili zvjezdice, prislonite izrezani oblik na sredinu rukavice i zašijte.

Ovakav par rukavica jamči vam originalnost i posebnost, a odlična su ideja za poklon svima koji cijene unikatnost.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju