Cvijeće je jedan od najpažljivijih poklona koji nikada neće zastarjeti i jednako veseli onoga tko ga daruje kao i onoga tko ga prima. No želite li nekome pokloniti cvijeće, budite oprezni jer različite vrste cvijeća šalju i različite poruke. Imate li problema s iskazivanjem emocija ili ste sramežljivi, sve što vam leži na srcu recite cvijećem

Sviđaju li vam se orhideje, razmislite kome ih nosite jer to je poklon za snažne žene. Orhideje su poput afrodizijaka, zrače svojim šarmom.

Iako su margarete vrlo slične ivančicama, ovo cvijeće ima sasvim drugačiju simboliku. Ivančice predstavljaju nježnost i iskrenu ljubav te se zbog toga vrlo često nalaze kao dio vjenčanog buketa. S druge strane, margarete ćete pokloniti osobi od koje želite da vas ostavi na miru.

Oproštaj možete tražiti cvijetom kestena, ali ovaj je cvijet vrlo osjetljiv pa ga ne možete pronaći u cvjećarnama, ali ako ste dovoljno maštoviti možete ga pronaći.

Neodoljivim i mirisnim cvijetom jasmina, osobi poručujete da vas je oborila s nogu, dok jednako zanimljivi jorgovan otvara pitanje nevjere i sumnje u partnericu.

No i boje nose svoje poruke pa tako bijelom izražavamo iskrenost, nježnost i nevinost, a upravo takvo je cvijeće svetog ante odnosno popularni ljiljani kojeg možete darovati i muškarcima i ženama, a simboliziraju prijateljstvo i iskrenost.

Ruže su cvijeće za svaku prigodu, ali različite boje ovog cvijeta šalju i vrlo različite poruke. Crvena je ljubav, žuta ljubomora, bijela nevinost, čistoću i platonsku ljubav bez erotike.

>> Lista darova za vjenčanje: cvijeće ili liposukcija?

Mali cvjetovi poput jaglaca savršeni su poklon za prijatelje i djecu. Želite li nekoga utješiti darujte mu visibabe, buketom kala poručiti osobi da je prekrasna, a prekrasan i mirisan zumbul govori : Voliš li me još uvijek?

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju