Jedan od svjetski najpoznatijih orkestara - milanska Scala ponovno će održati koncert u Zagrebu, u Koncertnoj dvorani 'Vatroslav Lisinski' , 10. studenog

Kao i kod prva dva gostovanja 2003. i 2004., koja su proglašena glazbenim događajem sezone, ovogodišnje gostovanje milanske Scale organizirat će Zagrebačka banka i Grupa UniCredit, Glavni partner ovog orkestra.

Ovoga puta, koncertom će ravnati jedan od najpoznatijih dirigenata današnjice – maestro Valerij Gergijev, koji nastupa sa značajnim svjetskim orkestrima poput Marijinskog orkestra, Bečke filharmonije, Londonskog simfonijskog orkestra, Metropolitan Opere, Filharmonije u New Yorku, u svim većim svjetskim centrima.

Filharmonijski orkestar Scale izvest će djelo A.K.Ljadova, Začarano jezero, te djela P.I. Čajkovskog , Koncert za violinu I orkestar u D-duru, uz solistu na violini, Leonidasa Kavakosa, kao i Četvrtu simfoniju u f-molu.

>> Pogledajte humanitarni spot 'Sve za nju'

Ovaj je orkestar jedan od zaštitnih znakova talijanske, ali i svjetske glazbe i kulture, a njihov ovogodišnji zagrebački koncert, svečano će obilježiti sezonu u dvorani 'Lisinski'.

Koncertom Zagrebačka banka nastavlja podržavati rad Centra za psihološku pomoć ženama oboljelim od raka udruge 'Sve za nju!', a sve donacije moguće je realizirati uplatom na broj žiro računa 2360000-1102016768.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju