Maskenbal je i ove godine na samom vrhuncu, a ako ste i vi planirali postati dio ove otkačene priče u kojoj možete barem na kratko biti što god poželite doznajte kako za samo 30 kuna možete napraviti originalnu masku za maškare

Vrijeme maškara i maski jedno je od najveselijih trenutaka u godini kada uživaju i stari i mladi. Želite li vi ili vaše dijete postati vještica, miš ili neki drugi lik iz bajke poslušajte kako sami možete napraviti originalan kostim.


Maska mišice:
Kako bi vi i vaše dijete napravili zajednički kostim evo ideje o obitelji miševa. Sve što vam je potrebno su stare hlače od trenirke, i oko metar šarene tkanine po vašem izboru.

Trenirku odrežite ispod koljena te na rub sašite gumicu. Od šarene tkanine napravite trake koje će poslužiti kao tregeri. Prošijte ih na rub hlača, a kao zanimljiv detalj može biti suknjica u boji tregera. Odrežite komad tkanine, presavijte ga na pila i ušijte gumicu oko struka.

Za mišje uši vam je potreban mali komad čvršće tkanine ili spužve koji treba odrezati u obliku elipse te na njega ušiti komad šarene tkanine. Uši pričvrstite na maramu u obliku trokuta i zavežite ju oko glave. Cijeli kostim će vas koštati oko 30 kuna.

Maska seksi vještice:
Želite li biti seksi vještica, sve što vam je potrebno su crne tajice, crna majica i komad crne tkanine poput podstave. Crnu podstavu odrežemo na duljinu po želji.

Na jednom od kutova tkanine odrežemo komad u obliku polukruga te na taj dio ušijemo traku ili maramu kolu ćemo zavezati kao mašnu oko vrata.

Kao zanimljiv detalj možete napraviti i ukras za glavu za što je najbolji crni til. Komad tila zavežite oko običnog rajfa i zavežite u veliku mašnu. Super ukras može biti i vještičji šešir, a za njega vam je potreban bijeli čvršći papir. Smotajte ga u obliku stošca i oko njega zalijepite komad tkanine koji vam je ostao od plašta.

>> Maskirajte se i uživajte u mjesecu karnevala!

>> Pridružite se maskiranim povorkama!

Masku za lice napravite od čvršćeg odnosno crnog materijala postavljenog flizelinom. Nacrtajte masku kakvu želite i odrežite višak tkanine. Ne zaboravite odrezati i otvore za oči. Za ovu masku idealan je jaka šminka.

Obrubite oči crnom olovkom te dodajte crnog sjenila na kapke. Usne također zacrnite olovkom, stavite balzama ili tamnijeg ruža za usne i razmažite. Nacrtajte crni veliki madež ispod nosa, nalakirajte nokte u crno i vaša maska je gotova.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju