Na vrhunski uređenoj stazi sljemenskog Bijelog spusta u subotu, 30. siječnja 150 rekreativnih skijašica iz cijele Hrvatske okušat će svoju vještinu i brzinu u veleslalomskoj utrci naziva dm damSKI kup

Kroz veleslalomska će se vrata u oštroj konkurenciji za što bolje prolazno vrijeme boriti i dame iz javnog života kao što su Lana Klingor, Sandra Bagarić, Martina Tomčić, Nevena Rendeli.

Na Sljemenu će hrabrim natjecateljicama, uz hrvatsku kraljicu skijanja Janicu Kostelić, podršku dati i naše skijaške reprezentativke Ana Jelušić, Nika Fleiss, Matea Ferk. Navijače očekuje ukusna okrepa, pa će se tako gledateljima posluživati domaći grah, čajevi i kuhano vino.

Sve skijašice će na Sljemenu nositi broš Biser mudrosti – simbol borbe protiv raka vrata maternice.

Europski tjedan prevencije raka vrata maternice

U sklopu ovogodišnje kampanje 'Posveti se sebi: Prekriži rak vrata maternice!' organizirani su i besplatni ginekološki pregledi, te besplatno cijepljenje protiv virusa HPV-a, glavnog uzročnika raka vrata maternice u Zagrebu i Rijeci.

Prof. Ante Čorušić, predsjednik udruge Nacionalni odbor za promicanje prevencije raka vrata maternice istaknuo je kako Zavod za javno zdravstvo bilježi porast broja Papa obrisaka za čak 15 posto, a i smrtnost od bolesti raka vrata maternice je u padu, dok su rezultati aktivnosti na terenu iznimno dobri.

Ovo jedinstveno natjecanje održava se drugu godinu za redom, a i ovog puta dm jamči dobru zabavu na snijegu koja će se odvijati pod stručnim okom Hrvatskog skijaškog saveza.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju