Od 21. travnja u zagrebačkom kinu Tuškanac počinje projekt umjetničkih radionica i filmskih matineja namijenjen djeci od dvije do sedam godina, a ulaz je besplatan

Projekt umjetničkih radionica i filmskih matineja pod nazivom Maštineje se održava od 21. travnja do 12. svibnja u kinu Tuškanac. Namijenjen je djeci od dvije do sedam godina, a ulaz djeci i roditeljima je besplatan. Druženje, igra i zabava traju od 11 do 13:30 sati u periodu od četiri vikenda. Svaku subotu djeca mogu uživati u čarobnom svijetu bajki Hans Christian Andersena, a paralelno s filmskim programom održavat će se likovne i interaktivne-edukativne radionice pod stručnim vodstvom tima ZARK.

Program animiranih filmova prema bajkama Hansa Christiana Andersena:

Subota, 21. travnja
Princeza na zrnu graška, Cvijeće male Ide, Carevo novo ruho, Ljubavnici

Subota, 28. travnja
Jela, Svinjar, Stara ulična svjetiljka, Grlo boce

Subota, 5. svibnja
Ružno pače, Vrtlar, Kositreni vojnik, Zlatno blago

Subota, 12. svibnja
Juha od čačkalice, Suputnik, Zlatno blago,Profesor i buha

>> Tko je naj beba mjeseca ožujka?

>> 5 seksualnih mantri u trudnoći

Zagreb Art Kolektiv (ZARK) je neprofitna udruga koja korištenjem novih tehnologija, osobito mobilnog interneta, povezuje umjetnike, znanstvenike, IT i poslovne stručnjake u akcijama kulturnog, obrazovnog i društvenog karaktera, a na dobrobit lokalne zajednice.

U sklopu Maštineja, filmsko-umjetničkih subota u Tuškancu, djeca će uz projekcije crtića, moći uživati u crtanju, slikanju, igranju plastelinom i kolažem te tako sudjelovati u dječjim likovnim radionicama. Mali umjetnicima će svake subote na raspolaganju biti i veliko slikarsko platno pa će moći pokazati sve što znaju i umiju s kistom i bojama.

Projekt Maštineje ima i humanitarni aspekt u kojem sudjeluju i djeca i njihovi roditelji. Ideja je da se donesu upotrebljive potrepštine namijenjene djeci kao što su igračke, odjeća, kozmetičke sredstva za svakodnevnu upotrebu i sl., a koje će organizatori uručiti Dječjem domu Zagreb. Dječji dom Zagreb zbrinjava djecu bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi, te trudnice i majke s djecom. Pruža im smještaj, stručnu podršku i sigurnost, te izobrazbu neophodnu za slobodan razvoj ličnosti, a dom danas skrbi o 250 djece u dobi od 0 do 21 godinu. Djeca koja će sudjelovati na Maštinejama doniranjem potiču se da od najranije dobi nauče dijeliti i pomagati onima kojima je to potrebno.

Sve aktivnosti i informacije o programu možete pratit na facebook stranici.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju