Maglovito jesensko doba začinite smijehom – odličnom novom monokomedijom 'Autostopistica' redatelja i pisca Marka Mikulandre, u kojoj debitira mlada glumica Natalija Vuković

Iako je 'Autostopistica' pisana prije tri godine, posljednjih mjeseci bili smo svjedoci tužnih događaja na našim cestama i obilaznicama…

'Autostopistica' naoko je tek zabavna i smiješna monokomedija o mladoj ženi koja, autostopirajući, doživljava niz avantura, no, pogledamo li predstavu s malo više pažnje, vidimo itekako dubok uvid u socio-političke probleme našeg društva. Već i samo stopiranje teško je nazvati pravim imenom. Možda je to hobi, možda hrabrost, možda manjak novca za vlak do Splita? Jedno je sigurno, autostopiranje postaje avantura koja ponekad završi sretno, a ponekad i nesretno!

Parafrazirajući riječi mlade djevojke - Autostopistice - iz komedije, navodno nema ništa ljepšega nego kada vam, nakon nekoliko sati stajanja na cesti, odjednom iza guze zaškripe gume BMW-a, a vozač vam vikne: Upadaj, mala! Ponekad vam stanu i takvi čudaci da morate u sekundi odlučiti - ući ili ne ući? Hamlet bi rekao – pitanje je sada! Iako za volanom vidi tipičog perverznjaka (iskustvo je ne vara), nakon nekoliko sati držanja palca u zraku, Autostopistica će pristati sjesti u makinu i crnome vragu pa i seksualnom manijaku! Naravno, čim je tip počne hvatati, Autostopistica ima već spremljeni tekst kao: HIV sam pozitivna ili idem u Split na presađivanje bubrega!

To su samo neke od dogodovština i iskustava jedne samosvojne mlade žene na cestama Lijepe naše, sve dok ne stopira autohtonog hrvatskog izvanzemaljca. Nažalost, to se sve ne može ispričati, to se mora vidjeti!

Izvedbe: od 5. studenog svaka subota, 19:30, Off Theater Bagatella

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju