Proljeće je jedna od četiri predstave iz ciklusa Proljeće, Ljeto, Jesen i Zima koje zajedno tvore predstavu Vrtuljak tajni. Priču o proljeću i tajne sakrivene u zemlji otkriva Krtica vrtlarka, a namjenjena je djeci od dvije do pet godina

U subotu 13. veljače u 10 i 11.30 sati u kazalištu Mala scena igrat će 'Priča o proljeću', gostujuća predstava Kazališta lutaka iz Zadra.

Predstavu je za zadarsko kazalište prema vlastitoj ideji režirao Ivica Šimić, a namijenjena je najmlađoj djeci, od 2 do 5 godina.

Proljeće je jedna od četiri predstave iz ciklusa Proljeće, Ljeto, Jesen i Zima koje zajedno tvore predstavu Vrtuljak tajni.

Predstava Vrtuljak tajni odvija se u četiri postaje kroz četiri godišnja doba. Predstava otkriva tajne elemenata, igra se njima i priča priče o svijetu oko nas. Tajne, zajedno s djecom, otkrivaju duhovi elemenata zemlje, vode, zraka i vatre, obličjem životinjama nalik, srođeni sa elementima kojima pripadaju.

Priče se odvijaju na makro planu elemenata koje duhovi reprezentiraju, na velikom platnu prirode, ali i na mikro planu u kojem živi čovjek elementima prožet, dijete i njegov svijet lutke.

Priču o proljeću i tajne sakrivene u zemlji otkriva Krtica, vrtlarka koju igra Sanja Zalović. Zemlja je majka životu, biljkama i životinjama, od nje sve počinje i u nju se sve vraća. U njoj je sakriven život, ona je naše izvorište i naše odredište. Kao u kakvom prekrasnom vrtu, na njoj i u njoj događaju se čudesni događaji koje treba otkriti.

Predstava se igra za najviše 40 gledatelja, a ulaznice se mogu rezervirati telefonski na broj 01 468 3352. Cijena ulaznice je 35 kuna.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju