Nakon 'Priče o oblaku' i 'Priče o kotaču' kazalište mala Scena ima novo iznenađenje za najmlađu publiku - 'Priču o svjetlu' u režiji Ivice Šimića

Svjetlost je posvuda oko nas. Pa čak i onda kad padne mrak, svjetlost je s nama, mrak ne postoji, već nam samo nedostatak svjetla zamračuje vidik. Izvori su svjetlosti svuda oko nas, od prirodnih izvora Sunca, Mjeseca, zvijezda, ali i vatre, krijesnica, sve do umjetnih svjetiljaka, žarulja, baterija ili reflektora.

Predstava traje 35 minuta i igra se samo za 40 gledatelja, a osmišljena je za najmlađu publiku od 1,5 do 5 godina.

Publika je to koja zahtijeva posebnu pažnju i pristup stvaratelja predstave. Razumiju li tako mala djeca sve ono što vide na pozornici? Mogu li mirno sjediti 35 minuta, koliko predstava traje, i to u vremenu kada je pažnja djece (ali i odraslih!) svedena na minimum? Neće li početi plakati? Hoće li se djeca uplašiti mraka? Ovo su samo u neka od pitanja koja si postavljaju roditelji koji djecu prvi put vode u kazalište.

Sudeći prema navedene dvije predstave koje već godinama djecu uvode u svijet kazališta i kazališne igre, djeca shvaćaju i prihvaćaju sve ono lijepo na pozornici, prepuštajući se vještoj igri pripovjedača priče, uživaju u pričama o kotačima, o pustinji i džungli, o letenju i padanju, o žirafama i krokodilima, vodama i oblacima, o smijehu i suzama… o svemu onome što čini život. Kazalište na taj način otvara nove svjetove, potiče na radoznalost, pitanja, čuđenje, na igru.

Predstavu možete pogledati u kazalištu Mala scena 12. ožujka, te zatim svaku subotu tijekom ožujka u 10 i 11.30 sati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju