Privatna ili državna škola dilema je koju je prošao svaki roditelj. Program državnih škola smo svi iskusili i znamo kako izgleda. No, kakav je program privatnih, kolike su školarine i što im je cilj?

Ako niste zadovoljni s državnim školama, privatnih škola u Zagrebu ne nedostaje.

Međunarodna američka škola je najelitnija škola u Hrvatskoj a omogućuje djeci nastavak školovanja bilo gdje u svijetu. No jedina stvar koja vam se može naći na putu su financije, jer želite li da vaše dijete završi ovu osnovnu i srednju školu morat ćete izdvojiti 115 tisuća eura.

Za 840 tisuća kuna koliko košta samo osnovno obrazovanje vaše dijete će dobiti individualni pristup jer u razredu ima svega 15 učenika, te usavršavanje engleskog jezika.

Za male kreativce osnovna škola na Trešnjevci nudi Montessori pristup obrazovanju obogaćen kreativnim stvaralačkim radionicama. Za vašeg malog umjetnika morat ćete izdvojiti 1800 kuna mjesečno.

Svakako najposebnija u Hrvatskoj je Waldorfska škola čije obrazovanje najviše odudara od klasičnog. Ova škola odgaja djecu u doticaju s prirodom i razvija njihove prirodne potrebe.

Učenici su ovdje okruženi isključivo prirodnim materijalima, što znači da se u toj školi ne nalazi niti jedan predmet izrađen od plastike.

>> Pomozite prvašićima da uhvate školski ritam

>> Makeover sobe za đaka: Neka bude veselo i jeftino

Ručni rad, vrtlarstvo i zanati dio su školovanja u ovoj obrazovnoj ustanovi kao i vrsta plesa nazvana euritmija. Udžbenike koje izrađuju djeca učiteljica uspoređuje s mentalnim mapama. Za takvo ćete školovanje djeteta trebati izdvojiti 14.000 kuna.

Više u In Magazinu.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju