Postoji li išta ljepše nakon napornog dana, no primjerice leći uz svoj čisti krevet? Postoji. Da iz njega ne ustanemo sa zaraznim ili alergenim oboljenjem. Saznali smo tko to još neprijavljen živi u našem domu i odakle nas vreba

Dome, slatki dome – prva je misao svakog čovjeka koji posjeduje ugodno i uredno kućanstvo. No, unatoč naizgled savršenom stanju naših domova, u njima obitava oku nevidljiva, ali zdravlju itekako škodljiva opasnost.

>> Otkrijte izvore zaraze u vašem domu

>> Osim krpica iz kupovine donosite i fekalije!

Dok su pojedine opasne zone prilično očite, postoje i one u koje ne zagledamo često, poput slivnika, tipkovnica i telefona. No, dok opasnost iz slivnika najave muhe i žohari, na drugim mjestima vrebaju znatno manji, ali jednako opasni nametnici.

Ukoliko smo skloni zanemariti higijensku sigurnost svog doma, a lijenost nas priječi u promjeni takvih navika, do nje treba doći barem zbog onih osoba na čije se zdravlje najviše treba pripaziti.

>> 5 najprljavijih mjesta u vašem domu

Ipak, nije sve tako crno. Stanje u našim domaćinstvima zapravo je jedna od rijetkih hrvatskih stvari na razini razvijenih zemalja, a ono čega bismo se najviše trebali držati – stari su oprez i metode uz nove mogućnosti i saznanja.

Treću epizodu pogledajte na portalu OYO.hr, a četvrti nastavak s pregršt zanimljivih tema očekuje vas u nedjelju, 25. rujna u 17.40 sati na Doma TV.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju