Donje rublje izrađeno od delikatnih materijala poput čipke i svile traže posebnu njegu. Kako bi što duže uživali u njegovom dodiru, tretirajte ga nježno i pažljivo

GRUDNJACI: Perite ih ručno
Da biste izbjegli 'iskakanje' žica, trganje i paranje, grudnjake je najsigurnije prati na ruke. Poslije toga uspijte u vodu malo omekšivača. Neka odstoji 15 minuta u hladnoj vodi, prosušite ga ručnikom, a zatim ostavite da se osuši.

Ako nemate vremena, onda skupite nekoliko para gaćica, stavite u vrećicu za pranje, sipajte samo malo deterdženta i perite na mašinskom programu za osjetljive tkanine. Grudnjake nikada ne sušite u mašini za sušenje rublja.

GAĆICE: Izbjegavajte sapun
Najkvalitetnije komade čuvajte na poseban način: nikada ih ne perite sapunima – kako ih ne bi oštetili, čipku isključivo perite na ruke i to u mlakoj vodi. Koristite deterdžent za fino rublje bez dodataka omekšivača.

>> Otkrijte što gaćice govore o vama

>> FOTO: Donje rublje koje čini obline savršenima

Pamučno rublje iz higijenskih razloga, možete prati u toploj vodi, ali ga ne iskuhavajte (makar ne svaki put). Ako ih stavite u sušilicu, vrlo brzo će izgubiti elastičnost te ih je stoga najbolje pustiti da se suše na dnevnom svijetlu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju