Djeca koja su odrastala uz pse i mačke općenito imaju manje alergija i zdravstvenih tegoba. Stručnjaci su potvrdili da ne postoji veza između stvarne šanse za nastanak alergije i prisutnosti kućnih ljubimaca

Alergije, bolesti moderna življenja, sve više pogađaju cijele obitelji, a najviše djecu. Mnogi roditelji i bez pravog razloga s dolaskom djeteta, ili s pojavom prvih simptoma alergija iz kuće iseljavaju ljubimce.

Istraživanja Zavoda za javno zdravstvo Henry Ford Hospital u Detroitu (SAD) pokazala su kako je držanje ljubimaca u kući, posebno pasa i mačaka, u ranoj dobi djeteta, vrlo važno za stjecanje imuniteta.

Djeca koja su odrastala uz pse i mačke općenito imaju manje alergija i zdravstvenih tegoba. Stručnjaci su potvrdili da ne postoji veza između stvarne šanse za nastanak alergije i prisutnosti kućnih ljubimaca u kući (ili vrtu) u prvim mjesecima života djeteta.

Ova će vijest razveseliti sve koji se brinu hoće li ljubimac promijeniti životne navike poslije dolaska djeteta. Kad je riječ o mačkama, oprez u trudnoći zbog toksoplazmoze. (Agencija VLM)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju