Već postojećim diskriminacijama s kojima se žene znaju susretati, zabilježena je i ona koja povezuje broj kilograma s sposobnošću za obavljanje posla. To tvrdi jedna od studija koja je dokazala da se žene s viškom kilograma doživljava kao lijene i pohlepne te nepoželjne zaposlenice

Diskriminaciju prema ženama s viškom kilogram dokazao je svojom studijom Dr Kerry O'Brien čiji su rezultati dokazali i predrasude zasnovane na uvjerenju kako su mršavi ljudi uspješni i sposobni.

>> 4 stvari koje ne biste trebali raditi za radnim stolom

Za vrijeme studije ispitanicima je uručio fotografije 6 žena kojima su samo na temelju prvog vizualnog dojma u 2 minute trebali odrediti prihvatljivost za posao i visinu plaće. Na jednoj slici su bile pretile žene, a na drugoj one nakon ugrađivanja želučane prijenosnice s znatno manjom kilažom.

>> 8 neugodnih pitanja na razgovoru za posao

'Žene u debljoj fazi nisu baš imale dobar prolaz kod zapošljavanja, a kada bi ih se i izabralo s pretpostavkom da imaju šanse biti dobri vođe ili kvalitete za uspješno odrađivanje posla, određena im je niža plaća' napominje O'Brien.

Uzrok tome pronalazi se u načinu na koji društvo doživljava odnos pretilih prema sebi, smatrajući da imaju nisko samopouzdanje te s predrasudom da su lijeni i pohlepni.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju