Pravi je užitak raditi projekt uređenja prostora kada se kreće od nule. Uz dobru suradnju s klijentima uspjeh je zajamčen. Ljudi uglavnom znaju što žele, no često u dogovru s dizajnerom pristanu na neke izmjene. Primjer jednog takvog prostora je trosobni stan jedne mlade zagrebačke obitelji

U dnevnoj sobi korištene su topla zelena i zagasita narančasta boja za postizanje atmosfere, a osnovno boja na zidovima je boja slonovače.

Parketi su bajcani u tamnu nijansu umjesto dotadašnje svijetle boje javora, a namještaj je kombinacija bijelog iverala i tekstura s uzorkom drveta i rađen je po mjeri u cijelom stanu.

>> Savjet dizajnera: Rješenje za malu kvadraturu i veliku obitelj

>> Savjet dizajnera: Dvije trendi ideje za vaših 20 kvadrata

U dnevnom je boravku srušen jedan cijeli zid koji je činio pregradu između boravka i ulaznog hodnika. Na taj smo način dobili jedan veći open space prostor, a od zida je ostao samo stup dimnjaka na sredini koji smo jednostavno oličili u toplu zelenu nijansu.

Spavaća soba vizualno je povećana velikim zrcalom na ugradbenom ormaru, a nacrtani detalj na zidu daje joj posebnu čar.

U dječjoj sobi korištena je pastelna nijansa ljubičaste u kombinaciji s jačom ružičastom bojom na djelovima namještaja.

Kao detalj dodani su veseli likovi i tepison svijetle boje jer dječica često sjede na podu, koji ujedno vizualno proširuje malu sobu (jer tamni pod dosta zatvara prostor).

Kupaonica ima jednostavnu formu bez previše bordura i detalja već je ciljan smirujući zen efekt. Ovaj je projekt zaista uspješan primjer suradnje s dizajnerom, a i može se dobro vidjeti proces pretvorbe 3D vizuala u realnu sliku.

Savjetuje Bosiljka Antolković, dizajnerica interijera
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju