Preuredili biste nešto u svom stanu, ali ste financijski ograničeni, a dosta vam je vaše dosadne bijele spavaće sobe? Unesite u nju dašak ljeta i šume i pretvorite je u oazu u kojoj ćete voljeti boraviti

Evo jednog prijedloga kako na jeftin način opremiti cijelu sobu. Velika tapeta s motivom brezove šume preko cijelog zida odaje dojam svježine i opuštenosti. Ovaj motiv veličine 368 x 254 cm košta 462,5 kn, dolazi u 8 komada i možete ga jednostavno sami aplicirati na zid.

Krevet veličine 180x200 centimetara dolazi iz Ikeinog asortimana Brimnes, a cijena bez madraca i podnice je oko 1500 kn. Pored kreveta smjestite noćne ormariće koje možete pronaći po cijeni od 320 kuna.

>> Lijepi i korisni: Sve tajne ugradbenih ormara

>> Savjet dizajnera: Bojama povećajte svoje kvadrate

Ne zaboravite na rasvjetu iznad kreveta, odabeite jednostavna tijela te se u u specijaliziranim trgovinama raspitajte za sniženja i pogodnosti.

Ogledala na kliznim vratima od garderobe mogu se dati izrezati kod staklara, a cijena ima ovisi o obradi i debljini stakla, a tako pripremljena jednostavno se zalijepe na krilo vrata adekvatnim ljepilom.

Zid s druge strane ukrašen je jednostavnom grafikom koju možete sami bez problema nacrtati uz pomoć šablone izrezane iz samoljepive folije te oličiti u zelenu nijansu.

Na 'grane drveta' koje ste nacrtali objesite svoje obiteljske fotke u drvene okviriće koje možete nabaviti u hobby trgovinama, a cijene su razne od 10 kn pa do nekoliko stotina kn, ovisno o ukusu i financijskm mogućnostima.

Ormarići iznad naše grafike također dolaze iz Ikeinog Brimnes asortimana a cijena po kom iznosi oko 250 kn.

Panel zavjese moguće je kombinirati po želji, a uz njih vam je potreban i mehanizam. (Ikea) dolaze po cijeni 75 kn/kom, a kombinirane su bijele i bambus uzorak.

Ukupni budžet za ovaj makeover iznosi otprilike 4500 kn, a u cijenu nisu uračunati madrac i podnica.
Nadam se da ste dobili neke nove ideje o jednostavnom, a efektnom uređenju prostora u kojem se svako jutro budimo i krećemo u novi dan.

Savjetuje Bosiljka Antolković, dizajnerica interijera.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju