Raznorazne mrlje na odjeći, stolnajcima ili tepihu doista mogu biti neugodne i teško uh je ukloniti. No i za mtakav problem postoji učinkovito rješenje, a ono se krije u vašem domu. Sve što vam je potrebno je nekoliko trikova i malo mašte i volje

Mrlje s tabletića, ili štrikanih stolnjaka lako ćete ukloniti uz pomoć glicerina. Mrlju premažite glicerinom i ostavite da tako odstoji nekoliko minuta.

Nakon toga u vodi otopite malo glicerina i boraksa te u mješavinu umočite stolnjak i dobro ga istrljajte te na kraju isperite u mlakoj vodi.

Mrlja će potpuno nestati , a vaš će ukrasni stolnjak ili tabletić ponovno postati bijel i izgledati kao nov.

Skliske cipele za vrijeme kiše i niskih temperatura mogu vas dovesti u neugodnu situaciju. Morate li hitno obuti ovakve cipele poslužite se ovim trikom.

Uzmite komad grubog brusnog papira i vodoravnim potezima izbrusite potplatu cipele dok ona ne postane grublja. No ne zaboravite kako je ovo samo privremeno rješenje, a vaš će problem trajno riješiti postolar.

>> Uklonite mrlje od ruža s odjeće

>> Kako ukloniti mrlje s torbe od svijetle kože?

Imate omiljene traperice koje su se raširile i više vam ne stoje kao kada ste ih kupili?

Ne očajavajte jer uz pomoć šećera one će izgledati kao kada ste ih kupili. Čiste traperice namočite u lavor s vodom u koju ste dodali dvije šake šećera.

Ostavite da tako odstoji oko pola sata, a zatim ih isperite i stavite sušiti.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju