Univerzalni recept za sreću ne postoji, no postoje stvari koje vas mogu učiniti sretnima. To su prvenstveno vaše emocije i pozitivno razmišljanje kojim ćete obojati svaki svoj dan. Provjerite što vam sve treba i opskrbite se entuzijazmom, prijateljstvom, zahvalnošću i ljubavi i bit ćete sretni baš svaki dan

Australski ilustrator Matthew Johnstone i njegov prijatelj James Kerr složili su listu pozitivnih emocija koje oplemenjuju život i čine ljude sretnima, složili su ih u knjigu koja obiluje ilustracijama, a želja im je pomoći ljudima da se osjećaju sretniji.

Što nam je sve potrebno za sreću?

AVANTURA
Avantura je ono suprotno od gledanja televizijskog programa. Ne dopustite da vam dani prolaze u druženju s TV prijemnikom, trgnite se i krenite u avanturu!

BALANS
Svaki trenutak života je balans između dvije suprotnosti: Yinga i Yanga, zla i dobra, dana i noći,a balans je pronalazak zlatne sredine između suprotnosti. Svaki trenutak vašeg života je balans između aktivnosti i odmora, ljubavi prema drugima i ljubavi prema sebi. Odvažite svoje mogućnosti!

>> Koje su tri stvari potrebne za sreću?

SUOSJEĆANJE
Suosjećati znači živjeti život pun ljubavi, biti dobar prema onima kojima je to potrebno i onima koji to možda ne zaslužuju. Kako bi druge učinili sretnima budite suosjećajni, tako ćete i vi biti sretni.

USUDITE SE
Usuditi se znači djelovati. Svako postignuće počinje tako. Usudite se početi već danas!

ENTUZIJAZAM
Za entuzijaste život je avantura. Dopustite mu da vas ponese, jer gdje god vas odvede to će biti pravo mjesto!

PRIJATELJSTVO
Prijateljstvo je jeftinije i bolje od svake terapije. Hranite svoje prijateljstvo jer ako je život igra prijatelji su najbolji suigrači.

ZAHVALNOST
kada ste zahvalna, zahvalnost vam se i vraća stoga budite zahvalni za ono što imate i imat ćete sve što vam je potrebno.

NADA
Jedna stvar u životu je sigurno, sve što vam se događa će proći. Bez obzira u kakvoj ste situaciji, ona će se promijeniti. Nada uvijek pomaže, ona je poput konopa koji vas može izvući iz ponora.

MAŠTA
zamislite što bi mogli učiniti i onda to i učinite!

RADOST
Radost se nalazi u vama, ne u stvarima koje vas okružuju.

ZNANJE
Znanje je važno, no još je važnije da ga proslijedite drugima!

LJUBAV
Tijekom života gubite snagu, mladost, utjecaj, sjećanje pa i kontrolu nad životom. Na kraju sve što imate je ljubav koju ste dali i primili. No ne dijelite ljubav samo s jednom osobom, pružite je svima.

MEDITACIJA
Meditacija je lijek. Stanite i uzmite trenutak samo za sebe, sjednite u miru i tišini i ispraznite svoje misli. Naučite slušati i vrlo brzo ćete dobiti odgovor.

ŽIVITE SADA
Život prolazi, trenutak koji ste propustili se više neće vratiti. Kako bi uistinu uživali u životu, uživajte u svakom njegovom trenutku.

>> 5 trikova za lijep osmijeh i bijele zube

>> Otkrivena tableta za kvalitetniji život

OPTIMIZAM
Optimizam traži najbolje u svakoj situaciji, a donijet će vam uspjeh, prijateljstvo, zdravlje, bogatstvo, smijeh i ljubav.

STRAST
Strast čini mogućim sve što poželite. Zapitajte se što želite od života i krenite u tom smjeru. Trik je u tome da razmišljate veliko i malim koracima krenete prema svojoj sreći.

TIŠINA.

OPRAŠTANJE
Ne možete promijeniti prošlost, no možete utjecati na budućnost. Oprostite sebi i onda oprostite drugima. Svi rade greške, bitno ih je priznati i zatražiti oprost.

OSMIJEH
Dan započnite s osmijehom i završite s osmijehom. Smijte se sebi, prolaznicima i životu. Vrlo brzo će se i život nasmiješiti vama.

POVJERENJE
Povjerenje je temelj ljubavi, veze, braka, djetinjstva, prijateljstva...

POLJUBAC
Ne zaboravite se ljubiti. Poljubac je znak ljubavi, nježnosti i želje. Može reći stvari koje se sami nikada nećete usuditi izreći!

VI
Budite vjerni sebi i svojim snovima. Budite iskreni i sretni. Budite vi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju