Staklenka dječje hrane Hipp proslavila je 50 godina. Klasične HiPP-staklenke s vakuumiranim poklopcem sada već više od 5 desetljeća obilježavaju police hrane za bebe i do danas su za milijune beba prva hrana na jelovniku

Godine 1959. osnivač poduzeća i tadašnji šef Georg Hipp, cjelokupnu je proizvodnju kašica za bebe promijenio iz hrane u posudicama na hranu u staklenkama.

Ukupno je do sada proizvedeno 9,3 milijardi staklenki. Posložene u redu čine 539.400 kilometara, a u vis jedna na drugu posložene čine 60.000 metara Mount Everesta. Ili drugačije sročeno: jedna do druge u redu posložene staklenke bi 13,5 puta okružile Ekvator. U prvoj godini se proizvelo 26 milijuna staklenki, u međuvremenu se dnevno proizvodi 1,5 milijun, odnosno preko 400 milijuna godišnje.

>> VIDEO: Hrane li se djeca u vrtiću zdravo?

Prve HiPP staklenke bile su četiri voćne vrste u staklenkama od 135g, koje su se brzo razvile u najomiljeniju vrstu najmlađih, te danas vrijede kao neosporni klasici: jabuke sa bananom, breskve, marelice i voćni desert.

Danas se može dobiti preko 100 različitih vrsta u staklenkama, jedna staklenka i njen sadržaj prolaze preko 260 kontrolnih stanica, prije nego napuste tvornicu u Pfaffenhofenu. HiPP je za svoje proizvode postavio značajno više zahtjeve za čištoćom nego što to propisuje zakon za proizvodnju hrane za djecu. Također su i genetski modificirane sirovine apsolutni tabu.

50 godina staklenki znači 50 godina brige i rada po zakonu 'Najbolje iz prirode – Najbolje za prirodu'. Za to i za kvalitetu svake pojedine staklenke garantira Claus Hipp osobno svojim imenom.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju