Na hrvatsko tržište stigao je revolucionarni digitalni test za trudnoću s pokazivačem začeća te digitalni ovulacijski test koji trudnicama nudi više informacija i odgovora

Novi revolucionarni test je prvi koji pokazuje datum začeća, a novi digitalni test za ovulaciju ukazuje na dva optimalna dana za začeće što će mnogim parovima koji planiraju trudnoću olakšati 'posao'.

Clearblue je prvi i jedini kućni test za trudnoću koji je tako napredan da može ženi dati odgovor na pitanje je li trudna i kada je začela, te koliko je vremena prošlo od samog začeća.

Ovaj digitalni test, vodećeg britanskog branda testova za trudnoću i plodnost, sadržava vrhunsku preciznost i pouzdanost originalnog Clearblue digitalnog testa za utvrđivanje trudnoće, no ima i jedinstvenu prednost dodatnog pokazivača začeća koji odgovara na drugo pitanje koje žene zanima kad misle da bi mogle biti trudne.

Kako test radi?
Jednom kada se oplođeno jajašce smjesti u stijenku maternice, ženino tijelo počne izlučivati hormon trudnoće, hCG (humani korionski gonadotropin). Razina ovog hormona se ubrzano povećava tijekom prvih tjedana trudnoće, a male koncentracije hCG hormona mogu se odrediti i u urinu kućnim testom za utvrđivanje trudnoće.

Jeste li znali da jedan od dva para u većini slučajeva pokušava začeti u krivo vrijeme ženinog ciklusa?

Novi test radi na sličan način, no ima i smart dual sensor™ tehnologiju koja umjesto jednog senzora unutar uređaja ima dva. Ako je hCG hormon prisutan u urinu, na LCD zaslonu pokazat će se rezultat '+' što znači trudnoća, kombinacija oba senzora koji mjere koncentraciju hCG-a procjenjuju kada se začeće dogodilo, čime se omogućuje jedinstveni rezultat pokazivača začeća. Pokazivač začeća određuje koliko je tjedana prošlo od začeća, a prikazani rezultati su: 1do 2 tjedna, 2 do 3 tjedna ili 3+ tjedana. Tehnologija smart dual sensor™ je ono što Clearblue digitalnom testu za utvrđivanje trudnoće s pokazivačem začeća omogućuje da odgovori na dva bitna pitanja: 'Jesam li trudna? I koliko dugo?'

Nijedan test nije precizniji
U laboratorijskim testovima digitalni test za utvrđivanje trudnoće je više od 99 posto precizan u otkrivanju trudnoće kada se koristi od prvog dana izostanka očekivane mjesečnice. Pouzdanost pokazivača začeća je 92 posto kada se koristi prvi jutarnji urin. Clearblue digitalni test za utvrđivanje trudnoće s pokazivačem začeća je jednostavan i brz test dizajniran za jednokratnu upotrebu. Novi Clearblue digitalni test za trudnoću s pokazivačem začeća je u hrvatskim ljekarnama dostupan od početka veljače 2012. godine.

Određivanje pravog trenutka za začeće
Na hrvatsko tržište je stigao i jedinstveni digitalni ovulacijski test, najučinkovitiji u određivanju optimalnih dana za začeće. Jeste li znali da jedan od dva para u većini slučajeva pokušava začeti u krivo vrijeme ženinog ciklusa? Ili da se ženina bazalna tjelesna temperatura povećava tek nakon ovulacije zbog čega nema puno koristi od mjerenja bazalne temperature tijekom ciklusa? Digitalni ovulacijski test otkriva nagli porast luteinizirajućeg hormona (LH) 24 do 36 sati prije ovulacije i određuje dva najbolja dana za oplodnju tijekom ciklusa.

Klinička ispitivanja pokazuju da najmanje 9 od 10 žena ima menstrualni ciklus koji varira više od četiri dana, a tek manje od 20 posto ovulira 14-tog ili 15-tog dana – na dane za koje žene smatraju da su najplodniji u mjesecu. Pokazalo se da se ovulacija događa najranije devetog ili najkasnije 30-tog dana menstrualnog ciklusa.

Također je uobičajena zabluda da svaka žena ima neprestano ciklus koji traje 28 dana.  U prosjeku, za pravilan ciklus od 28 dana, samo 26 dana u godini žena ima najveću šansu da ostane trudna.

Clearblue digitalni ovulacijski test je dosad najučinkovitiji kućni test za ovulaciju, a sastoji se od uređaja i sedam testnih trakica. Daje jasne digitalne rezultate pa nema potrebe za dodatnim tumačenjem, kao i uporabom dodatnih kartica za testiranje što ga čini učinkovitijim u određivanju naglog porasta LH hormona i optimalnih dana za začeće.

Test se treba koristiti u danima kada se očekuje ovulacija (nagli porast LH hormona) sukladno uputama koje se nalaze uz test svaki dan u isto vrijeme. Tada se određuju dva najbolja dana za začeće.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju