Avon Hrvatska u sklopu svog tradicionalnog programa za borbu protiv nasilja nad ženama Speak Out Domestic Violence, ove godine organizira regionalnu humanitarnu kampanju 'Udari mene, a ne žene' čije je zaštitno lice boksač Stjepan Božić

Avon Hrvatska, u sklopu svog tradicionalnog programa za borbu protiv nasilja nad ženama Speak Out Domestic Violence, ove godine organizira regionalnu humanitarnu kampanju 'Udari mene, a ne žene' čije je zaštitno lice boksač Stjepan Božić.

>> Svaka četvrta žena u Hrvatskoj trpi nasilje partnera

>> Čak 83 posto žena u Hrvatskoj nikada ne prijavi nasilje!

Stjepanove fotografije za ovu kampanju prošli je tjedan snimio fotograf Damir Hoyka, dok će se glavno događanje u okviru projekta održati u Zagrebu krajem studenog ove godine u povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Snimanje u studiju Damira Hoyke je proteklo u vedrom raspoloženju, a Stjepan, koji se priprema za bitan boksački meč ujesen, iza sebe već ima nekoliko humanitarnih inicijativa u okviru kojih je donirao sredstva djeci s posebnim potrebama te onoj oboljeloj od malignih bolesti. Razlog zbog kojeg je Stjepan velikodušno pristao na podršku ovoj humanitarnoj kampanji je i činjenica da je kao dijete bio izložen obiteljskom nasilju.

'Lijepo je imati priliku pomoći onima kojima je to najpotrebnije, a zbog svog osobnog iskustva, svjestan sam ozbiljnosti problema nasilja u obitelji. Kampanjom Udari mene, a ne žene želimo skrenuti pozornost javnosti na potrebu zaštite zlostavljanih žena – i poručiti zlostavljačima da je nasilje u obitelji kukavički čin', rekao je Stjepan Božić.

Sredstva će se u okviru kampanje 'Udari mene, a ne žene' prikupljati putem humanitarne telefonske linije i prodajom posebne linije Avonovih proizvoda sa znakom beskonačnosti, a bit će donirana Udruzi za zaštitu obitelji U.Z.O.R. u Rijeci.

'Ponosna sam na Avonovu dugu tradiciju predanosti ženama koja uključuje društveno odgovorne projekte. Već 15 godina se u Hrvatskoj trudimo poticati žene da budu samopouzdane, uspješne i zadovoljne sobom, a na ovaj način ujedno dajemo svoj doprinos osiguravanju boljih uvjeta za njihove živote', rekla je Lucija Josipović, Avonova voditeljica odnosa s javnošću i oglašavanja za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.

Udruga U.Z.O.R. osnovana je u ožujku 2007. godine s ciljem pružanja zaštite i pomoći obiteljima ugroženima nasiljem, a provodi programe savjetovanja te osigurava sklonište za žrtve obiteljskog nasilja. Tvrtka Avon Kozmetika, koja ove godine slavi 15. godišnjicu osnutka, aktivna je na području borbe protiv raka dojke i nasilja nad ženama s ciljem poboljšanja i spašavanja života žena.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju