Dodjelom stipendija drugoj generaciji štićenika humanitarne akcije Korak u život započet je treći ciklus prikupljanja sredstava kojim se osiguravaju stipendije mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi koja žele nastaviti fakultetsko obrazovanje

Ovogodišnjim stipendijama zbrinuto je 28 studenata čime je omogućen nastavak njihova obrazovanja na visokoškolskim ustanovama po njihovu izboru.

Humanitarna akcija Korak u život započeta je 2008. godine, na inicijativu Rotary kluba Zagreb Kaptol, s ciljem stipendiranja visokog obrazovanja mladih ljudi koji izlaze iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji tijekom svih godina redovnog studija.

Tijekom dvije godine održavanja akciju su novčanim sredstvima pomogle mnoge hrvatske tvrtke, ali i sami građani koji su prepoznali važnost ovog projekta. Ukupno je do sada Korak u život osigurao 61 stipendiju.

Svoje vrijeme i trud nesebično su donirali i mnoga poznata imena hrvatskog hrvatskog sporta, glazbe i kulture: Severina, Slaven Bilić, Ivano Balić, Toni Cetinski, Gordan Kožulj, Iva Šulentić i Ištvan Varga.

Korak u život nastavlja se i ove godine, a pratit će ga velika Facebook kampanja. Za svaki 'like' Facebook grupe Korak u život, donatorski pool humanitarne akcije Korak u život donira 1 kunu.

Finale ovogodišnje akcije je koncert Lea Nuccija u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 14. prosinca 2010. s početkom u 20.00 sati. Najveći svjetski bariton Leo Nucci donirao je svoj nastup u spomen na pokojnog maestra Vjekoslava Šuteja, prijatelja akcije Korak u život od samih početaka.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju