Diego Armando Maradona i Evita Peron simboli su Argentine za koje zna cijeli svijet. No kad se dođe u Buenos Aires odmah postaje jasno da postoji još nešto, a to je tango. Biti u Argentini, a ne zaplesati tango bio bi ozbiljan grijeh

Plesom glas o svojoj domovini prenosi najmlađa profesorica tanga u argentinskoj povijesti Paula Alvarez Hriba. Jedna od najboljih u domovini ovog plesa.

'Plešem već mnogo godina, a ples je ono što osjećam i na taj način širim kulturu svoje Argentine', rekla je Pula.

Tango je zagrljaj, zagrljaj i povezanost su vrlo bitni u ovom plesu jer je to ples koji izvode muškarac i žena. Kroz glazbu izvode korake, figure i improviziraju. Tradicionalni tango nema zacrtane korake. To je ples bez riječi u kojem muškarac vodi korake koje želi da plesačica izvede.

Tango se može plesati na dva načina, katkad par uvježba korake, a katkad plesačica samo zagrli partnera i zapleše. To je čarolija plesa.

Tango nije niti glazba, ni ples već život i strast.

U tangu morate osjetiti da glazba struji kod vas, u protivnom ne plešete dobro. Morate osjetiti glazbu, a koraci će doći sami po sebi.

Tango je kompliciran jer je to ples i komunikacija dvaju tijela bez riječi. kad se razumijete u plesu pokazujete svoje osjećaje, otkrivate je li vam ugodno ili neugodno. Kroz ples razgovarate o tome, a da ne izgovorite ni riječi. Sve je na osjećajima i tijelo govori...

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju