U Zagrebu se 1.12.2012. održava TEDxMaksimirWomen, još jedan u nizu događaja pod licencom TED globalne organizacije. Uz izravan prijenos jednog dijela glavnog događaja TEDxWomen (naslov odabranog dijela je 'IQ i EQ – Između intelektualne i emocionalne inteligencije'), na našem događaju uživo će nastupiti i nekoliko govornika iz Hrvatske

TEDxWomen 2012 ove će godine 30. studenog i 1. prosinca ponovno predstaviti ideje žena i djevojaka, u Washingtonu u Muzeju ljudskih prava.

Ovo je treći takav događaj u nizu koji će potaknuti razgovore diljem svijeta koji dovode u pitanje i redefiniraju tradicionalna pravila i uloge dodijeljene ženama i muškarcima, djevojčicama i dječacima.

TEDxMaksimirWomen donosi ovaj duh u Zagreb i stavlja pod reflektore i govornike našeg područja koji su dokazali da mogu promijeniti nešto i učiniti naše društvo boljim i odgovornijim.

O TED i TEDx događajima
Ideja TED (Technology, Entertainment, Design – tehnologija, zabava, dizajn) konferencije nastala je prije 26 godina u Kaliforniji. Otada, svake godine okuplja mnoge znanstvenike, stručnjake i govornike.

Postale su mjesto okupljanja mnogih entuzijasta koji promiču ideje vrijedne širenja. Popularnost konferencije u kratko je vrijeme prerasla okvire jednogodišnjeg događaja te se javila potreba za kreiranjem samostalno organiziranih, manjih, lokalnih događaja pod nazivom TEDx ('x' kao samostalno organiziran TED događaj).

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju