U Zagrebu se 1.12.2012. održava TEDxMaksimirWomen, još jedan u nizu događaja pod licencom TED globalne organizacije. Uz izravan prijenos jednog dijela glavnog događaja TEDxWomen (naslov odabranog dijela je 'IQ i EQ – Između intelektualne i emocionalne inteligencije'), na našem događaju uživo će nastupiti i nekoliko govornika iz Hrvatske

TEDxWomen 2012 ove će godine 30. studenog i 1. prosinca ponovno predstaviti ideje žena i djevojaka, u Washingtonu u Muzeju ljudskih prava.

Ovo je treći takav događaj u nizu koji će potaknuti razgovore diljem svijeta koji dovode u pitanje i redefiniraju tradicionalna pravila i uloge dodijeljene ženama i muškarcima, djevojčicama i dječacima.

TEDxMaksimirWomen donosi ovaj duh u Zagreb i stavlja pod reflektore i govornike našeg područja koji su dokazali da mogu promijeniti nešto i učiniti naše društvo boljim i odgovornijim.

O TED i TEDx događajima
Ideja TED (Technology, Entertainment, Design – tehnologija, zabava, dizajn) konferencije nastala je prije 26 godina u Kaliforniji. Otada, svake godine okuplja mnoge znanstvenike, stručnjake i govornike.

Postale su mjesto okupljanja mnogih entuzijasta koji promiču ideje vrijedne širenja. Popularnost konferencije u kratko je vrijeme prerasla okvire jednogodišnjeg događaja te se javila potreba za kreiranjem samostalno organiziranih, manjih, lokalnih događaja pod nazivom TEDx ('x' kao samostalno organiziran TED događaj).