Jednostavan, ali vrlo pouzdan DNK test očinstva koji će utvrditi tko je otac djeteta od sada je dostupan i u Hrvatskoj. Set za utvrđivanje na kućnu adresu dolazi poštom

Čak u jednom od pet slučajeva koji se testiraju, očevi odgajaju dijete drugog čovjeka. U Hrvatskoj uslugu ove vrste sada nudi Institut za DNK analize.

Cijena seta za uzimanje DNK uzorka na temelju sline, pomoću kojeg možete sami napraviti test kod kuće je 1634 kuna, a na kućnu adresu stiže poštom.

Rezultati analize su poznati nakon 10 dana, a zagarantirana je i diskretnost postupka.Test će vam s vjerojatnošću 99,9999 posto pokazati biološki odnos.

Testiranje roditeljstva je vrlo rašireno u Europi i zbog ekonomskih posljedica koje očinstvo ima. A postaje i popularno zbog slučajeva poznatih osoba kao što su Liz Hurley, Beyonce, Oprah Winfrey, Boris Becker i Mel Gibson.

Prema podacima Instituta za DNK analize, približno 20 posto rezultata testova je negativno, što znači da navodni otac nije biološki otac djeteta.

Zanimljiv je i podatak s europskih tržišta, u Njemačkoj i Velikoj Britaniji skoro polovica naručitelja DNK testova je ženskog spola.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju