Europske 'očajne' kućanice ne žive u naizgled idličnoj ulici prepunoj skirvenih misterija i tajnih ljubavi, već u recesiji nagriženim kućanstvima. Gospođe u Italiji najmanje su zadovoljne svojim životom podatak je koji je rezultat novog istraživanja provedenog na starom kontinentu

Anketa nazvana 'Žene i kvaliteta života' ispitala je 4.000 domaćica širom Europe te rezultirala podatkom da su talijanske domaćice s 76 posto nezadovoljnih, najnesretnije domaćice.

Da nisu zadovoljne priznalo je 63 posto Španjolki, 57 posto Francuskinja i 51 posto domaćica u Velikoj Britaniji. U Njemačkoj u tu kategoriju spada nešto manje od pola ispitanih kućanica, odnosni njih 47 posto.

U istraživanju koje je predvodila slavna psihologinja, Serenella Salomoni, 46 posto domaćica u Italiji zabrinjava ekonomska kriza i pad kupovne moći. Nezadovoljne su i nemogućnošću pronalaženja honorarnog posla.

>> VIDEO: Kućanice su najnesretnija skupina u Hrvatskoj

>> 9 znakova da ste sretniji nego što mislite

Kada bi mogle vratiti vrijeme, jedna od dvije je priznala da se nikada ne bi udavala, a dvije od tri nikada ne bi imale djecu. Postotak nezadovoljnih Talijanki porastao je za 2,5 posto u odnosu na prošlu godinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju