Mlade mame vole priče bez kraja i konca o odgoju djeteta, no u moru savjeta postoje oni koje treba slušati i oni na koje se nije potrebno obazirati

Za početak 'ajmo se razračunati sa starom mudrošću koja kaže da te dijete čini boljom osobom.

To je živa istina, na duge staze. Postajete fleksibilniji, učinkovitiji, nesebičniji, empatičniji i općenito plemenitiji. Na kratke staze, međutim, velika je mogućnost da postanete frustiriraniji, umorniji, netrpeljiviji, histeričniji, depresivniji i nepodnošljiviji okolini.

Naime, rođenjem djeteta shvaćate, ah kako kopernikanski, da se svijet uopće ne vrti oko vas i vaših navika, želja i potreba. Za svakog normalnog čovjeka sa Zapada ta spoznaja je potpuno nepodnošljiva.

Znam za sasvim normalne, super ljude i zbilja divne roditelje koji, u situacijama dječjeg deranja koje ne prestaje, u svom roditeljskom CV-u imaju epizode: urlanja iz sveg glasa, lupanja po štoku dok im ruka ne poplavi, ridanja u autu skupa s djetetom i slično.

Moja je najveća mrlja histerično fućkanje u zviždaljku iz sve snage kako bih nadglasala djetetovo deranje. Uspjeh? Apsolutno nikakav.

Dakle, kako biste eventualno izbjegli ovakve scene, a nećete jer nitko nije, ali kako biste ublažili stres pogledajte popis stvari koje (ne)treba napraviti na blogu Sagittaria.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju