Svi smo barem jednom u životu izrekli neku laž. Laganje je način na koji želimo izbjeći određene sankcije, bilo da se radi o poslu ili pak partneru, obitelji i prijateljima. No govorom tijela i ponašanjem vrlo se lako može otkriti kada netko laže. Doznajte trikove koji će vam otkriti lažljivca

1. Govor tijela
Govor tijela je najčešći pokazatelj laži. Osoba koja govori neistinu izbjegava kontakt s očima i često tijekom razgovora skreće pogled u stranu. Vrlo čest govor tijela su i prekrižene ruke što simbolizira obrambeni stav. Isto vrijedi i za nervozno trljanje dlanova i hodanje po prostoriji.

2. Nedosljednost priče
Ma koliko god bila dobro isplanirana laž je uvijek 'šuplja'. Najčešće greške su u detaljima prepričavanja, kao što je primjerice nedosljednost u vremenskom razdoblju u kojem se nešto navodno dogodilo. Brojnim potpitanjima o mjestu vremenu i sličnim detaljima vrlo lako možete otkriti laže li vam sugovornik ili ne.

3. Nervoza

Nervoza je jedan od prvih znakova laži. Laganje je stresno, a poznate li osobu koja vam laže vrlo lako možete prepoznati prve znakove nelagode i nervoze kao što su znojenje, proširene zjenice, promjena tonaliteta glasa ili brzina govora.

4. Defenzivno ponašanje
Lažljivci često koriste napad kao obranu. Započinjanje svađe i traženje krivca najčešća je reakcija, posebno ako krenete s potpitanjima na koja osoba koja nešto skriva ne zna odgovore.

>> 10 najčešćih muških laži

>> Otkrivamo o čemu najviše lažemo

5. Intuicija

Intuicija je često zanemarena, ali osjetite li da osoba s kojom razgovarate zvuči i izgleda čudno, ne zanemarujte svoju sposobnost zapažanja već pokušajte doznati zašto vas muči taj čudan osjećaj.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju